Počinje 1. CFL, Sutjeska na startu sa šampionom, Radović: Veliki smo optimisti

Sutjeska sjutra (21) u 1. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige dočekuje Dečić

8145 pregleda11 komentar(a)
Miljan Radović, Foto: FSCG

Sedam dana kasnije nego što je bilo planirano počinje MeridianBet Prva crnogorska fudbalska liga, a derbi prvog kola igra se u Nikšiću, gdje će Sutjeska (nedjelja, 21) ugostiti aktuelnog šampiona, ekipu Dečića.

Iza Nikšićana je neuspješna sezona - takmičenje u domaćem šampionatu su završili na četvrtom mjestu, bez trofeja i bez izlaska u Evropu. Sutjeska prvi put nakon sezone 2015/2016. nije igrala u kvalifikacijama nekog evropskog takmičenja, pa je čitavo ljeto iskoristila kako bi se što bolje spremila za početak lige.

„U goste nam dolazi odlična ekipa, koja je u takmičarskom ritmu. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva i da ćemo je završiti u našu korist. Odlično smo odradili pripreme, bilo je dosta dobrih stvari. Kad sve sagledamo, možemo da budemo zadovoljni pripremnim periodom. Ekipa obećava, mlada je. Ima novih igrača, a da li su pojačanja vidjećemo tokom prvenstva. Mladost nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima“, rekao je trener Sutjeske, Miljan Radović uoči meča sa Dečićem.

Cilj Sutjeske u novoj sezoni je izlazak u Evropu.

„Veliki smo optimisti, dobro smo radili. Sutjeska u svakom momentu mora da razmišlja o tome da pokuša da igra Evropu, da obezbijedi mjesto koje vodi u Evropu. Radićemo na taj način i nadam se - uspjeti.“

Izostanak iz evropskih takmičenja je uticao i na budžet.

„Ove godine imamo veoma nizak budžet. Ne možemo da pariramo nekim timovima što se toga tiče, što ne znači da nećemo imati odličnu ekipu. U nekom momentu kad vam treba jedno ili dva pojačanja, ne možemo to baš da obezbijedimo, odnosno ne možemo da platimo. Ja i svi u klubu razmišljamo da probamo da se približimo mjestu koje vodi u Evropu“, kazao je Radović.

U ljetnjem prelaznom roku u Sutjesku su stigli Aleksandar Vlahović, Nikola Janjić, Nikola Jovićević, Nemanja Đurović, Jovan Mirković, Dragan Miranović, Jovan Vujović, Petar Vukčević, Vojislav Jokić i Ivan Vukčević.

"Možda bude pojačanja na još jednoj poziciji, ali smo spremni za sve što predstoji, čak i da više niko ne dođe", dodao je Radović.

Radović ističe da ekipa jedva čeka početak sezone.

"Budućnost, Mornar i Dečić su već u takmičarskom ritmu. To jeste njihova prednost. To su ekipe koje imaju veliki budžet, koje i dalje dovode pojačanja. Mi ne možemo da se mjerimo sa njima u tom smislu, ali mislim da kvalitetom možemo da budemo rame uz rame. Pripreme smo počeli 17. juna, momci jedva čekaju da odigraju takmičarsku utakmicu", istakao je Radović.

Radović je komentarisao učinak crnogorskih klubova u Evropi ovog ljeta. Dečić i Mornar nastavljaju takmičenje u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, dok je Budućnost eliminisana u drugoj rundi.

"Sjajan rezultat za naš fubal. Svaki bod koji zaradi naša ekipa je odličan za sve nas. Momcima svaka čast, uradili su dobre stvari", rekao je trener Sutjeske.

Radović protiv Dečića neće računati na Miranovića, dok je nastup Ivana Vukčevića pod znakom pitanja.

„Dečić je kvalitetna ekipa, koja je već u takmičarskom ritmu. Mi smo dobro odradili pripreme, spremni smo. Jedva čekam da izađemo na teren i sezonu pred našim navijačima otvorimo na najbolji mogući način", poručio je fudbaler Nikšićana, Dušan Vuković.