Kreće 1. CFL: Evropski uspjesi kao najava uzbudljive domaće sezone

Danas četiri meča, a derbi je zakazan u Nikšiću - Budućnost igra u utorak, još nije poznato gdje

9157 pregleda6 komentar(a)
Dečić odmah igra derbi, Mornar dočekuje komšije: Duel Andreja Bajovića i Andrije Kaluđerovića, Foto: FSCG

Dečić i Mornar “odletjeli” su visoko za crnogorske uslove, do treće runde kvalifikacija za Ligu konferencije, Budućnost je bila blizu, ali je i ona konačno imala zanimljivo evropsko ljeto...

Sve to trebalo bi da bude dobra najava za novu sezonu domaćeg šampionata koji kreće danas, posebno jer je čekaju i “izazivači” Sutjeska, Petrovac, Jezero...

Prvi dan nove sezone donosi četiri meča i prvi derbi - Sutjeska u Nikšiću dočekuje šampiona Dečić.

- U goste nam dolazi odlična ekipa, koja je u takmičarskom ritmu. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva i da ćemo je završiti u našu korist - odlično smo odradili pripreme, bilo je dosta dobrih stvari - poručio je Miljan Radović, trener Sutjeske.

Radovićfoto: FSCG

“Plavo-bijeli” iz Nikšića su razočarali prošle sezone, a ove će uraditi sve da se vrate u važne priče našeg fudbala...

- Veliki smo optimisti, dobro smo radili. Sutjeska u svakom momentu mora da razmišlja o tome da pokuša da igra Evropu, da obezbijedi mjesto koje vodi u Uefina takmičenja. Radićemo na taj način i nadam se uspjeti - dodao je Radović.

I dok Nikšćani sanjaju Evropu, Mornar je ovog ljeta pisao nezaboravne stranice na Starom kontinentu... Ipak, kako najavljuju iz Bara ambicije se pred novu 1. CFL nisu mijenjale.

- Naše ambicije su iste kao prošle godine, a to je opstanak u ligi... Nemamo budžet kao Budućnost, Dečić i Sutjeska, što govori i to da je klub iz Nikšića doveo 11 igrača, mi samo trojicu. Naš budžet je jedan od najmanjih u ligi i prema njemu određujemo i ciljeve - istakao je tvorac čuda iz Bara, Zoran Đurašković.

Đuraškovićfoto: Srdan Kosović

Sve to i ne znači manje snove...

- Tu nekad nema pravila, jer smo i sa jednim od najmanjih budžeta napravili veoma velike stvari i uvijek ćemo se truditi da nešto slično ponovimo - dodao je Đurašković.

Prvi meč u novoj sezoni Mornar igra protiv komšija koje su konačno dočekale Prvu ligu - Otrant-Olimpika, kojem će najveća snaga biti Dejan Vukićević, trener koji će ostati upamćen kao prvi šampion Crne Gore.

- Sigurno će biti lijepa atmosfera - Mornar igra nakon sjajnih rezultata u Evropi, a za nas je to prva utakmica u istoriji kluba u Prvoj ligi. Mornar je favorit, ali mi želimo da pokažemo naše pravo lice i suprotstavimo se na pravi način", jasan je Anđelo Rudović, ofanzivac Otrant-Olimpika.

Rudovićfoto: FSCG

Ono što će vjerovatno praviti probleme stručnjaku koji je 2007. Zetu vodio do titule jeste stadion, pošto Ulcinjani neće moći da igraju na svom terenu, već vjerovatno baš u Baru gdje će večeras gostovati.

Crnogorski fudbal tako će ove sezone imati dva “podstanara”, jer se Otrant-Olimpik pridružio Jezeru koje već godinama umjesto u svom Plavu kao domaćin igra u Beranama.

Fešta prvog dana trebalo bi da bude u Kotoru, gdje će Bokelj na povratku u crnogorski najveći rang dočekati upravo Jezero, a zanimljiv fudbal treba očekivati i u duelu u Tivtu između Arsenala i Jedinstva.

Jedan meč pomjeren je za utorak, a igraće ga Budućnost i Petrovac - još nije zvanično odlučeno i gdje, pošto je poznato da “plavo-bijeli” ni evropski duel sa CSKA 1948 nisu igrali pod Goricom zbog katastrofalnog terena. U svakom slučaju zasada je najizvjesnije da će ekipa Ivana Brnovića još jednom morati na “DG arenu”.

Meridianbet 1. CFL, 1. kolo

Danas

Arsenal - Jedinstvo (20.30h)

Bokelj - Jezero (20.30h)

Mornar - Otrant-Olimpik (20.30h)

Sutjeska - Dečić (21.00h)

Utorak

Budućnost - Petrovac (20.00h)