Nudističko naselje na Adi i ove sezone magnet za ljubitelje Evinog kostima

Ni ove godine, Adu nijesu mimoišle poznate glumice Mirjana Karanović, Katarina Radivojević, Katarina Žutić, Gaga Mićalović, Milica Zorić, kao ni novinarka Olja Bećković..

51500 pregleda19 komentar(a)
Foto: Samir Adrović

Iako Ulcinj ukupno broji nešto manje gostiju u odnosu na lani, nudističko naselje na Adi i ove sezone magnet je za ljubitelje Evinog kostima i bilježi rast turista.

“Da, imamo više gostiju u odnosu na prošlu godinu i nadamo se da će takav trend biti nastavljen tokom glavne sezone ali i postsezone”, kazao je Vijestima Ćamil Hodža, izvršni direktor HTP “Ulcinjska rivijera”, koja gazduje naseljem.

Naveo je da je u nudističkom naselju ljetuje ukupno 450 gostiju, od kojih je njih 100, u nudističkom kampu.

U strukturi, prednjače gosti iz Srbije kojih je oko 40 odsto, zatim iz Crne Gore 11 odsto, Češke i Njemačke po sedam odsto i Rusije pet odsto, dok su ostali ispod četiri odsto.

Ni ove godine, Adu nijesu mimoišle poznate glumice Mirjana Karanović, Katarina Radivojević, Katarina Žutić, Gaga Mićalović, Milica Zarić, kao i novinarka Olja Bećković...

Za razliku od Ade, situacija u najjužnijoj opštini, kada je u pitanju broj gostiju, generalno je nepovoljnija u odnosu na lani ali se prema svemu sudeći, sezona tek sad zahuktava.

“Imamo nešto manje gostiju u odnosu na lani ali je stanje u svakom slučaju bolje nego prije sedam dana kada smo imali veći minus”, kazao je Vijestima direktor Turističke organizacije (TO) Ulcinj Ćamil Hodžić.

Prema podacima iz TO od četvrtka, na teritoriji Opštine Ulcinj boravi ukupno 41,5 hiljada gostiju, od toga 32,4 hiljada u privatnom smještaju, 7,23 hiljada u hotelskom, u kampovima 1,6 hiljada i u odmaralištima, njih 235. Dominiraju stranci, koji ih je skoro 40,5 hiljada.

I u strukturi u privatnom smještaju od početka godine do kraja jula dominirali su strani turisti. Za sedam mjeseci, najviše ih je bilo sa Kosova, 26 odsto, zatim iz Srbije 17%, BiH 15%, Njemačke 9%, Albanije 5%, Švajcarske, Makedonije i Poljske 3%, Švedske 2,5%, Rusije 2%...