Super Amerikanci držali čas Hrvatskoj i poslali je na Španiju u četvrtfinalu

Kakav rasplet grupe u kojoj je igrala i Crna Gora na Olimpijskih igrama u Parizu

6638 pregleda5 komentar(a)
Marko Vavić slavi gol protiv Hrvatske, Foto: Reuters

Tri vaterpolo superklasika i okršaj dvije najljepše priče turnira na Olimpijskih igrama u Parizu...

Sjedinjene Američke Države, nakon što su eliminisale Crnu Goru, napravile su pakao i svjetskom prvaku Hrvatskoj - momci Dejana Udovičića slavili su sa 14:11 i ekipu Ivice Tucaka poslali na moćnu Španiju u četvrtfinalu.

"Barakude" su sve imale u svojim rukama - pobjedom nad Amerikancima zauzele bi prvo mjesto u grupi i za polufinale se borile protiv Srbije, koja je u ovom trenutku čini se, ipak, lakši rival od aktuelnog šampiona Evrope i prvog favorita u Parizu.

Međutim, od starta meča u "La defens areni" vidjelo je da ovo je dan Maksa Irvinga, Hanesa Daubea, Adrijana Vajnberga i drugova.

Već u prvoj četvrtini Sjedinjene Američke Države imale su 5:2, a 10:3 do kraja prvog poluvremena... Pokušavala je Hrvatska da se vrati, zaprijetila u posljednjem periodu (12:9 i 13:11), ali bilo je kasno za buđenje.

Pomenuti trio Amerikanaca bio je najzaslužni za današnju pobjedu - Daube i Irving su postigli po tri gola, doke je golman Vajnberg upisao devet odbrana.

Na drugoj strani, jedini raspoloženi bili su Konstantin Harkov sa pet golova i Loren Fatović sa tri.

Tako će Udovičićeva ekipa biti nagrađana utakmicom četvrtfinala protiv Australije, ekipe koja je takođe mnoge iznenadila sjajnim igrama u Parizu.

A, osim duela Španija - Hrvatska (repriza ovogodišnjeg finala EP), četvrtfinale donosi još dva velika derbija - Italija ide na Mađarsku, a Grčka na Srbiju.

ČETVRTFINALE

Srijeda

Grčka - Srbija

SAD - Australija

Italija - Mađarska

Španija - Hrvatska

Polufinale

Grč/Srb - SAD/Aus

Ita/Mađ - Špa/Hrv