Pokazao sam i sebi i drugima da sam među najboljima

Ponos i tuga Milivoja Dukića - zbog najboljeg plasmana na Olimpijskim igrama do sada (14. mjesto), ali i odluke organizatora da zbog neadekvatnih vremenskih uslova otkaže dvije posljednje regate. Novljanin nije dobio šansu da kompletira uspjeh

7585 pregleda4 komentar(a)
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić, posljednji naš predstavnik na Olimpijskim igrama, završio je takmičenje na 14. mjestu, što je njegov najbolji plasman na OI do sada, nakon 17. pozicije u Tokiju prije tri ljeta, 29. mjesta u Riju 2016. i 30. u Londonu 2012.

Dukićevi rezultati na najvećim takmičenjima su progresivni i pokazuju konstantan napredak.

Sjajni Novljanin zato ponosno završava svoje četvrte Igre, iako je na kraju zakinut na neki način, jer mu nije omogućeno na u posljednje dvije regate, koje su otkazane, pokuša da izbori plasman u Top 10 i nastavi borbu za medalju.

"Neočekivan kraj na Igrama. Zbog nedostatka vjetra nijesmo uspjeli da završimo ono što smo počeli. Ovo mi je najbolji rezultat na Olimpijskim igrama i mogu da budem ponosan, iako je teško pričati poslije svega", kazao je Dukić.

Deveta i 10. regata nisu danas vožene u Marseju zbog neadekvatnih vremenskih uslova, a organizator je pronašao solomonsko rješenje - plasman nakon osam regata proglasio je konačnim, a prvih 10 takmičara nastavljaju sjutra borbu za medalje.

"Bio je ovo dug i težak proces za mene, počev od Tokija i bilo je teško opstati na ovom nivou. Pokazao sam sebi i drugima da sam među najboljima. Da uđem u finale je falilo iskustva u određenim situacijama", kazao je Dukić.