Spinof "Igre prijestola" pojačao glumačku ekipu za još sedam imena

Među njima je Henri Ešton koji će tumačiti Derona Targarjena, koji ima "proročanske snove" i sin je kralja Maekara I Targarjena

5106 pregleda2 komentar(a)
Detalj iz serije "Kuća zmaja", još jednog spinofa "Igre prijestola", Foto: HBO

Spinof popularne serije "Igra prijestola" pod nazivom "Vitez iz Sedam kraljevstava" dobio je sedam novih imena u glumačkoj postavi.

Ova serija je zasnovana na novelama "Priče o Danku i Jajetu" autora Džordža R. R. Martina, koje se dešavaju u univerzumu "Pjesme leda i vatre" i prate avanture mladog ser Dankana Visokog i kralja Egona V Targarjena. Glumačku ekipu serije već čine Piter Klefi kao Dank i Dekster Sol Ansel kao Jaje, uz Fin Beneta, Bertija Karvela, Tanzin Kraford, Danijela Ingsa i Sema Spruela.

Prema pisanju The Hollywood Reporter-a, serija "Vitez iz Sedam kraljevstava" je dodala još sedam glumaca u svoju postavu. Među njima je Henri Ešton koji će tumačiti Derona Targarjena, koji ima "proročanske snove" i sin je kralja Maekara I Targarjena. Ostali novi članovi postave i likovi koji se pridružuju seriji su Edvard Ešli kao Ser Stefon Fosovej, Danijel Monks kao Ser Manfred Dondarion, Tom Von-Lawlor kao Plamer, Dani Veb kao Ser Arlan iz Penitria, Šon Tomas kao Rejmun Fosovej, i Jusuf Kerkur kao Čelični Pejt.

Sa toliko iskustva iza sebe, nova glumačka ekipa serije "Vitez iz Sedam kraljevstava" bi trebalo da bude spremna da oživi svijet Danka i Jajeta. Ostaje da se vidi kako će Eštonov Deron Targarjen biti povezan sa još neviđenim likom istog imena koji je uveden u seriji "Kuća zmaja".