Presjek karijere Nouvelle Vague-a u Tivtu

Mark Kolin za “Vijesti” najavljuje večerašnji koncert na Rubix festivalu i otkriva utiske iz Crne Gore

4193 pregleda0 komentar(a)
Mark Kolin, Foto: Jelena Kontić

Kombinacijom pjesama s najnovijeg albuma “Should I Stay or Should I Go” i odabranih numera iz dosadašnje, dvije decenije duge karijere, autentični francuski bend “Nouvelle Vague” premijerno će se večeras predstaviti Crnoj Gori, na festivalu Rubix, najavljuje “Vijestima” producent i predvodnik Nouvelle Vague-a Mark Kolin (Marc Collin).

Jedinstvena, intimna, dobra i “lepršava” atmosfera na Sinhro bini (Synchro Stage) od 23 časa je zagarantovana, a pored već poznatih hitova, na repertoaru će se naći i nove obrade kojima ovaj sastav daje poseban doživljaj u svom prepoznatljivom i neodoljivom “bossa nova” stilu. Kolin je “Vijestima” kazao da ostaju dosljedni svom repertoaru koji su pripremili za turneju, nevezano od toga u kojoj državi nastupaju.

“Da budem iskren, ne prilagođavamo repertoar državama i publici. Bilo da sviramo u Koreji, Meksiku ili ovdje, u Crnoj Gori, sviraćemo sav dogovoreni repertoar. Ljudi vole naše albume i mnogi od njih dolaze na naše koncerte s namjerom da čuju određene pjesme, a mi to ne želimo da im uskratimo. Ovom turnejom slavimo 20 godina od osnivanja našeg benda, a istovremeno predstavljamo i novi album. U skladu s tim, i naš večerašnji koncert biće mješavina numera s novog albuma i onih ranije poznatih, od prvog albuma na ovamo. Dakle, to je mješavina, kombinacija sveg našeg dosadašnjeg rada”, kazao je Kolin.

Kolin u Crnoj Gori boravi već tri dana i “Vijestima” je kazao da se prethodno informisao o prošlosti naše zemlje, ali i trenutnim aktuelnostima. Posebno ga je zainteresovala priroda, more, planine, tradicija, ali i divlja ljepota o kojoj je mnogo čuo i čitao, a što planira detaljnije da istraži narednih dana, u pauzi do nastupa u Portugalu 16. avgusta.

“Za sada sam bio samo u Porto Montenegru i na plaži. (smijeh) Plan je da posjetim prijestonicu Cetinje, a za danas sam mislio da obiđem dio sjevera, eventualno da vidim i neku divlju plažu ili selo na primorju. Želim da otkrijem i upoznam po malo od svega. Svakako, do sada mi je veoma lijepo i uživam”, kazao je Kolin.

Njihovu muziku odlikuju sofisticirani aranžmani i jedinstvena atmosfera, a predstavlja svojevrstan spoj različitih žanrova. Upravo je spoj svih vrsta umjetnosti i novih tehnologija vizija je festivala Rubix koji se drugi put održava u Tivtu. Iako ne zna mnogo o festivalu, Kolin je istakao da mu se dopada ideja ujedinjavanja različitih medija, a samim tim svako može pronaći nešto za sebe.

Večerašnji program na Sinhro bini otvara “Drumbooty” (Peđa Milutinović) u 20 časova, u 21 nastupa crnogorska muzičarka Aleksandra Prelević Palladino, koja karijeru gradi pod pseudonimom Dolce Hera, zatim “Sly the band” koji će zagrijati publiku za “Nouvelle Vague”, nakon kojeg scenu preuzima “Crazy P Sound System”.