Radović kiparskoj kompaniji: Predstavite se ko ste, ko stoji iza vas, pitanja i odgovore dobićete u SDT

"Crna Gora posjlednje četiri godine prolazi kroz bolan period transformacije iz zemlje zarobljene u kandžama korupcije, kriminala, vansistemskog i vaninstitucionalnog djelovanja, države podređene interesima pojedinaca i raznih, prije svega građevinskih i investorskih lobija u ozbiljnu pravnu državu", poručio je Radović

15973 pregleda26 komentar(a)
Radović, Foto: Demokratska Crna Gora

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović poručio je kiparskoj kompaniji kompaniji "K.D.P. promotion and investments limited" da se prvo predstave ko su, ko stoji iza njih, te da će sva pitanja i odgovore dobiti u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), gdje će položiti račune.

On je reagovao na tekstove "KDP Prmotion & Investments limited: Neistinite tvrdnje Krsta Radovića" i "Uprava: Skočiđevojka na godinu zaštićena od gradnje; Investitor: Vujović sa Demokratama nezakonito uticala" koji su objavljeni na Portalu Vijesti.

"Crna Gora posjlednje četiri godine prolazi kroz bolan period transformacije iz zemlje zarobljene u kandžama korupcije, kriminala, vansistemskog i vaninstitucionalnog djelovanja, države podređene interesima pojedinaca i raznih, prije svega građevinskih i investorskih lobija u ozbiljnu pravnu državu. Taj put je bolan i traje jer su poremećaji duboko ukorijenjeni u sistemu. Gospodo, znam da nije dobra vijest za Vas i Vaše nečasne namjere, ali informišem vas da su ova država i njeni građani dosegli nivo slobode i svijesti o značaju očuvanja javnog inetersa , da vam jasno i nedvosmisleno kažu ne. Ne korupcionaškim, zakulisanim radnjama koje za posljedicu imaju trajnu devastaciju najvrijednijeg dijela obale naše predivne zemlje", naveo je Radović u reagovanju i dodao:

On je kompaniji "K.D.P. promotion and investments limited" poručio da se predstavi.

"Na početku, molim Vas predstavite se.Ko ste vi? Ko stoji iza šifre od naziva vaše komanije. Da li su to biznismeni sa raznih Djevičanskih, Kajmanskih i ostalih rajeva za sakrivanje identiteta i pranja novca ili ste upravo neke naše komšije iz Crne Gore koji ne dijele viziju evropske, napredne, razvijene Crne Gore sa, na sreću, većinskim dijelom naše države. Za početak, kad već ulazite u našu kuću red je da se predstavite. Vidim da sam mojim tvrdnjama, hiruški precizno, potrefio vaš investitorsko-devastatorski nerv. Obrušiti se onakvom silom lažnih tvrdnji i ljutih prijetnji na jednog lokalnog političara koji stoji uspravno uz građanje naše zajednice štiteći, zajedno sa nijima, nešto što smatramo ponosom i uzvišenom vrijednošću naše države zaista je u najmanju ruku jadno", naveo je Radović.

Kako je istakao "sva pitanja i odgovore ćete imati u SDT-u".

"To je adresa gdje ćete položiti račune, i vi i oni koji su vas doveli u položaj da danas čak dajete sebi za pravo da optužujete visoke funkionere i službenike ove države i veoma perfidno pokušate da utičete na organe koji svoj posao rade u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima, savjesno i blagovremeno. Znam, vjerovatno vam je obećano suprotno i nije se računalo da ima pojedinaca koji snaže sistem da bude otporan na organizovane kriminalne strukture i uticaje koji za cilj imaju samo da destabilizuju, ponize i devastiraju Crnu Goru zarad njihivog profita. Ohrabruje me najava vaše krivične prijave jer je ona dokaz da radim ispravan i po moju zajednicu koristan posao, ta prijava čini jasnu razliku među nama i ciljeva ka kojima težim, za razliku od vas. Molim vas samo se potpišite, imajte toliko poštovanja prema državi i građanima, a i ličnog dostojanstva i hrabrosti. Ja ću se naravno rado odazvati državnim organima i podijeliti sa njima sva saznanja koja imam u vezi vašeg korupcionaškog projekta od 2021. godine, biće mi veliko zadovoljstvo", zaključio je Radović.