Knežević u humorističko-satiričnom tonu pozdravio zatvorenike i policajce, Koprivica pjevao folk hitove

"Zatvorenici su Kneževića pozdravili srdačnim aplauzima kao 'svoj svoga', i smijehom reagovali na njegovu satiričnu pjesmu na temu sudskih priznanja, prednosti, nedostataka i perspektiva suđenja"

11755 pregleda16 komentar(a)
Čavić, Koprivica i Knežević, Foto: Dragan Koprivica

Da programi humanitarnog tipa u zatvoru za duge kazne imaju svoju punu društvenu opravdanost najbolje je pokazao i nastup Milana Kneževića (predsjednik Demokratske narodne partije), Dragana Koprivice i mlade pjesnikinje Jelene Čavić, koji su kroz poeziju i narodnu muziku animirali veliki broj zatvorenika zatvora u Spužu tokom jučerašnjeg jednosatnog programa.

To se navodi u saopštenju koje je poslao Koprivica.

"Knežević je u humorističko-satiričnom tonu pozdravio sve prisutne zatvorenike i policijske službenike, istakavši da je i njegova partija ušla u Vladu, a da on obilazi zatvore, od Spuškog do Bjelopoljskog, zadovoljan što ih u Crnoj Gori nema i više od dva. Zatvorenici su Kneževića pozdravili srdačnim aplauzima kao 'svoj svoga', i smijehom reagovali na njegovu satiričnu pjesmu na temu sudskih priznanja, prednosti, nedostataka i perspektiva suđenja. Dragan Koprivica je zajedno sa zatvorenicima pjevao poznate folk hitove, a mlada pjesnikinja Jelena Čavić, uz obraćanje prisutnima, pročitala neke svoje pjesme u prozi, i bila pozdravljena aplauzima", piše u saopštenju.

Navodi se da su Knežević, Koprivica i Čavićeva obećali nove susrete u Spužu u optimalnim intervalima, i najavili svoj predstojeći nastup u zatvoru u Bijelom Polju.

"Ovaj nastup, u okviru kulturnih programa resocijalizacije zatvorenika, organizovan je u dogovoru sa Upravom UIKS-a i direktorom Darkom Vukčevićem", zaključuje se u saopštenju.