Budućnost i Sutjeska bi da zadrže publiku

Najveći crnogorski derbi igra se večeras u 20 sati na DG areni

11809 pregleda6 komentar(a)
Foto: Milan Vukotić, Srđan Krstović, Fudbaleri Budućnosti, Fudbaleri Sutjeske

Duel Budućnosti i Sutjeske obilježiće drugo kolo Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Dok su Dečić AdmiralBet i Mornar još posvećeni evropskim obavezama, zbog čega su njihovi današnji mečevi - protiv Arsenala, odnosno Jezera - odloženi na neodređeni period, na DG areni će se igrati najveći crnogorski derbi, s početkom u 20 časova.

Nakon prvog kola Budućnost ima tri boda, jer je pobijedila Petrovac 2:1, a Sutjeska jedan, poslije remija kod kuće s Dečićem.

BRNOVIĆ: KONAČNO SMO NAPRAVILI EKIPU GDJE SVAKI IGRAČ "GINE" ZA SVAKU LOPTU

Podgoričani su u ritmu, nakon četiri odigrane evropske utakmice, te jedne na domaćoj sceni.

- Dolazi Sutjeska, igra se najveći crnogorski derbi, dovoljan motiv za sve. Žao nam je što ne igramo na stadionu pod Goricom. I Sutjeska je dobro otvorila prvenstvo, pokazala kvalitet. Gledaćemo da se mi pitamo, da osvojimo tri boda. Budućnost je uvijek imala kvalitet, ali mislim da smo konačno napravili ekipu u kojoj svaki igrač gine za svaku loptu. Taj odnos se pokazao na prethodnim utakmicama i, ako nastavimo u tom tempu, zadržaćemo publiku, koja je počela da dolazi na stadion i to je jedan od najvažnijih zadataka koji ćemo imati ove sezone. Ako to uspijemo, moći ćemo sve da objedinimo i veliki sam optimista za dalje, idemo korak po korak - kaže trener Budućnosti Ivan Brnović.

Sutjeska nakon duže vremena nije igrala Evropu, u odnosu na Budućnost u deficitu je s takmičarskim mečevima, ali to možda i ne mora da bude nedostatak.

- Promijenili smo veliki broj igrača i trebaće nam malo vremena da se uigramo. Igramo derbi, Budućnost je dobra ekipa, neće biti lako, ali derbi je derbi i nikad se ne zna - kaže kapiten Sutjeske, golman Vladan Giljen.

Trener Nikšićana Miljan Radović zahvalio je navijačima, koji su u velikom broju gledali derbi s Dečićem u prošlom kolu (1:1).

- Publika je očigledno prepoznala mladost, požrtvovanje, želju za pobjedom - očekujem to i ovoga puta. Budućnost jeste u ritmu, kao i Dečić, ali značila nam je prethodna utakmica gdje se vidjelo da ovi momci rade dobro - da hoće da urade najbolje u datom momentu. Nadam se derbiju na visokom nivou, nadam se da će svi uživati i da ćemo ga riješiti u našu korist - kazao je Radović, koji ne računa na povrijeđenog mladog reprezentativca Dušana Vukovića, kao ni na nedovoljno spremnog Dragana Miranovića.

KOTORANI ŽELE MAKSIMUM NA STARTU

Još dvije utakmice na programu su danas.

Za 20 sati zakazana je i utakmica u Bijelom Polju, između Jedinstvo France i Bokelja SBBet. Kotorani su u prošlom kolu, u povratničkom meču u eliti, pobijedili Jezero 2:0, a danas žele prvi “skalp” na strani. Bjelopoljci su, s druge strane, izgubili od Arsenala u Tivtu i traže prve bodove u novoj sezoni.

Jadranski derbi, okršaj Petrovca i Otran-Olimpika, igra se na stadionu “Mitar Mićo Goliš” u 20.45. Domaći traže prve bodove, nakon poraza od Budućnosti, gosti početak niza, pošto su u prošlom kolu na debiju u eliti slavili u Baru protiv Mornara sa 1:0.

Odgođeni su mečevi Dečič - Arsenal i Jezero - Mornar zbog obaveza Barana i Tuzana na evropskoj sceni naredne sedmice.

Parovi 2. kola

BUDUĆNOST - SUTJESKA (20 h)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

JEDINSTVO FRANCA - BOKELJ SBEET (20 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

PETROVAC - OTRANT OLYMPIC (20.45 h)

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

DEČIĆ ADMIRALBET - ARSENAL (odloženo)

JEZERO - MORNAR (odloženo)

Standings provided by Sofascore