Primorac dobio rivale u grupnoj fazi LŠ, Jadran u kvalifikacijama

Žrijeb je crnogorskog prvaka odveo u grupu u kojoj se nalazi i ekipu koja je 2018. bila prvak Evrope, a koja je prošle sezone završila na trećem mjestu - grčki velikan Olimpijakos

4349 pregleda4 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović

Nova sezona Lige šampiona u vaterpolu mogla bi da donese grupnu fazu sa dva crnogorska tima, a da li će tako biti zavisiće od Jadrana.

Novljani su na žrijebu saznali imena rivala u kvalifikacijama, a naš prvak Primorac u grupnoj fazi, pošto kao šampion ima obezbijđeno mjesto u evropskoj eliti.

Tako su kuglice Kotoranima dodijelile ekipu koja je 2018. bila prvak Evrope, a koja je prošle sezone završila na trećem mjestu - grčkog velikana Olimpijakos.

Osim kluba iz Pireja u grupi sa Primorcem biće još i Savona (prošle sezone eliminisala Jadran u osmini finala Evrokupa), kao i pobjednik kvalifikacione grupe D u kojoj se nalaze Sabadelj, Ortiđa, Šabac i Pai d'Eks.

Sastav grupa Lige šampionafoto: European Aquatics

Kada su u pitanju kvalifikacije, Jadran je završio u A grupi, a protivnici će mu biti komšijski velikan Jug, zatim Barselona, Dinamo iz Bukurešta i Banja Luka.

Ako Novljani preskoče kvalifikacije igraće u grupi C, gdje se nalaze Barseloneta, Marsej i Vašaš.

Sastavi grupa u kvalifikacijamafoto: European Aquatics