Uprava: U Beranama otkrivena bespravna građa kod drvoprerađivača

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su kazali da je upoznato Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Berane i da je slučaj proslijeđen njima na dalju nadležnost i postupanje

11019 pregleda15 komentar(a)
Pronađena drvna masa, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
15.08.2024. 09:16h

U Beranama je danas otkrivena bespravna građa kod drvoprerađivača iz tog grada, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

U saopštenju se navodi da je jutros oko dva časa u krugu privatnog peduzeća za preradu drvnih sortimenata doo "Čukić compani", u vlasništvu Ljubiše Čukića, inspektor Odjeljenja bezbjednosti (OB) Berane pronašao drvnu masu, koja se nalazila sakrivena unutar objekta tog preduzeća, a koji je obezbijeđen betonskim zidom i visokim metalnim vratima.

"Rukovodilac Područne jedinice Berane, Živko Vukanić, dobio je telefonski poziv od inspektora OB Berane, Batrića Šoškića, o otkrivenoj bespravnoj građi, nakon čega je odmah, sa raspoloživim rejonskim lugarom izašao na lice mjesta. Utvrdili su da se radi o količini od 15,97 kubnih metara neto drvne zapremine četinara", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su kazali da je upoznato Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Berane i da je slučaj proslijeđen njima na dalju nadležnost i postupanje.

"Uprava za gazdovanje šumama i lovištima posebno pozdravlja odgovoran i profesionalan rad inspektora Šoškića i očekujemo da će slučaj, zahvaljujući nespornim dokazima, brzo dobiti adekvatan epilog, a odgovorno lice sankcionisano u skladu sa zakonom", zaključuje se u saopštenju.

Iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) je povodom ovog slučaja saopšteno da je u zajedničkoj akciji Uprave policije (UP) i Uprave za inspekcijske poslove jutros oko dva časa u Beranama na pilani DOO Bazeni Čukic zaplijenjeno 15,967 kubnih metara čamove oble građe (38 trupaca) koji nisu imali uverenje o porijeklu i koji nisu žigosani.

"Predmetna sječa nije prijavljena inspekciji za šumarstvo, lovstvo i zaštitu bilja od strane Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. Upravi za gazdovanje šumama i lovištem P.J. Berane naloženo je da pronađe mjesto sječe i skladišti i čuva zaplijenjenu građu", piše u saopštenju UIP.