SDT predalo optužnicu protiv osumnjičenih za krijumčarenje cigareta, predloženo da im se produži pritvor

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni M.R., u 2020.godini, organizovao kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni, a koja je djelovala tokom te i naredne godine, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, sa ciljem krijumčarenja cigareta, tako što su se prenosile preko carinske linije..."

6650 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv M.R., R.R., M.S., M.M., M.V. i J.M., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje, saopšteno je iz SDT.

"Optužnica je podignuta jer je iz dokaza prikupljenih tokom istrage utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni M.R., u 2020.godini, organizovao kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni, a koja je djelovala tokom te i naredne godine, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, sa ciljem krijumčarenja cigareta, tako što su se prenosile preko carinske linije, uz izbjegavanje mjera carinskog nadzora, a potom prodavale, rasturale i prikrivale na teritoriji Crne Gore i Bosne i Hercegovine, radi sticanja nezakonite dobiti i moći", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je u optužnici predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

"Vijesti" su 1. avgusta objavile da su u ovom slučaju pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uhapsili Jovana Miletića, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje.

U toj akciji ranije su uhapšeni M.R., organizator kriminalne organizacije, i R.R., M.S., M.M. i M.V., njeni pripadnici.