Bandovićeva Vojvodina pala u penal-ruletu, Partizan u produžecima, Hajduk i Gatuzo bez Evrope

Zanimljiv je način na koji je ispao CSKA 1948 - klub koji je eliminisao Budućnost. "Armejci" su na Kipar protiv Pafosa stigli sa 2:1 iz Sofije - od 45. minuta revanša igrali sa igračem manje, izdržali do 97. kada su primili gol za produžetke (1:0), a u dodatnih 30 minuta još tri za ukupnih 4:0

15264 pregleda2 komentar(a)
Voša i Bandović zastali na korak od baraža, Foto: FK Vojvodina/Facebook

Posljednji put kada je Vojvodina igrala u plej-ofu Uefinih takmičenja jedan od rivala bio joj je crnpgorski predstavnik Bokelj. Bilo je to 2016. i od tada nikada kao večeras nije bila bila baražu.

Ekipa našeg trenera Božidara Bandovića i igrača Vukana Savićevića i Lazara Carevića (Andrija Radulović nije igrao zbog povrede) nakon velike borbe i penal-ruleta ispala je od Maribora - prvi meč u Sloveniji dobio je domaćin (2:1), Voša je slavila u Bačkoj Topoli (1:0), a poslije jedanaesteraca bilo je 4:2.

Tim iz Novog Sada minus iz prvog meča (2:1) "istopio" je već u 26. minutu kada je pogodio Đorđe Crnomarković, u nastavku je bio i bolji rival, ali na kraju nije imao sreće...

Samo dvoijica igrača Vojvodije su pogodila penale, a jedna od njih je bio upravo Savićević, dok su tragičari bili Lazar Nikolić i Mihailo Ivanović.

Bandović i njegova ekipa tako su završili evropsku priču, a Partizan će je nastaviti iako je ovog ljeta dva puta eliminisan - nakon neuspjeha u Ligi šampiona protiv Dinama iz Kijeva, "crno-bijeli" nisu uspjeli ni u Ligi Evrope sa Luganom.

Sve to znači da sada idu u Ligu konferencije, gdje će u plej-ofu igrati protiv Genta.

Partizan je nakon golova Gajasa Zahida i Svetozara Markovića sa 2:1 i igračem više ušao u produžetke sa Luganom, ali nije imao snage da sruši Švajcarce... Kaznio ga je Mohamed Belhađ u 111. minutu.

Možda i najveće razočaranje kvalifikafija za Uefina takmičenja je Hajduk iz Splita, koji ni sa zvučnim fudbalskim imennom na klupi Đenarom Gatuzom i pojačanjima poput Ivana Rakitića, ove sezone neće igrati u Evropi.

"Bili" su nakon 0:0 u Slovačkoj imali sve u svojim rukama na "Poljudu", ali umjesto fešte kraj Jadrana uslijedio je šok - Ružemberok slavio zahvaljujući autogolu Zovinimira Sarajlije.

U moru ostalih utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope i Ligu konferencije zanimljiv je način na koji je ispao CSKA 1948, klub koji je u drugom kolu kvalifikacija za najmlađe Uefino takmičenje eliminisao našeg predstavnika Budućnost.

"Armejci" su na Kipar protiv Pafosa stigli sa 2:1 iz Sofije, od 45. minuta revanša igrali sa igračem manje, izdržali do 97. kada su primili gol za produžetke (1:0), a u dodatnih 30 minuta još tri za ukupnih 4:0.