Budućnost zna šta želi u Tivtu, Sutjeska napada prvu pobjedu

Danas se igra treće kolo Meridianbet 1. CFL: Podgoričani gosti Arsenala, Nikšićani čekaju Petrovac, Mornar protiv Jedinstva

6276 pregleda2 komentar(a)
Budućnost i Sutjeska su odigrali neriješeno u prošlom kolu, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti su djelimično ispunili cilj u prvih 180 minuta prvoligaškog fudbala, od mogućih šest osvojili su četiri boda, a učinak će pokušati da poprave danas.

Podgoričane od 17.15 časova, izvjesno je po velikoj vrućini, čeka gostovanje u Tivtu - idu na megdan Arsenalu i ne kriju da im je samo pobjeda u mislima.

- Svjesni smo da vrijeme odigravanja utakmice nije idealno, ali na to ne možemo da utičemo. Kako nama, tako i protivniku - to neće i ne smije da nam bude izgovor. Na nama je da iskoristimo kvalitet koji imamo, da pokažemo sve dobre stvari i da pozitivnu atmosferu i timski duh pretvorimo u trijumf - rekao je napadač Ivan Bulatović.

Bulatović je bio strijelac u remiju protiv Sutjeske u prošlom kolu, a danas ide na megdan bivšem klubu...

- Prisutne su emocije, jer sam u Arsenalu proveo dvije prelijepe godine. Ostvarili smo neke istorijske rezultate, formirao sam se kao igrač... Ali, čim se izađe na teren, emocije se ostavljaju po strani i želim da pobijedim - jasan je Bulatović.

Tivćani su, s druge strane, do sada odigrali jedan meč - i dobili su ga, protiv Jedinstvo France kada je bilo 2:1.

- U derbi ulazimo spremni i koncentrisani. Mislim da će utakmicu odlučiti mali detalji. Poštujemo Budućnost, ali naš mentalitet nam daje za pravo da uvijek idemo na trijumf - poručio je iskusni desni bek Arsenala Periša Pešukić.

Danas se igraju još tri utakmice - od 20 sati se sastaju Sutjeska - Petrovac, Mornar - Jedinstvo i Otrant Olimpik - Jezero. Nikšićani nakon dva remija u derbijima vide šansu da dođu do prve pobjede.

- Dobro smo igrali protiv Dečića i Budućnosti i nismo nezadovoljni sa dva boda, pogotovo kada se vidi kakve smo prilike stvarali - rekao je trener Sutjeske Miljan Radović koji ima dosta problema oko sastava:

- I dalje ne možemo da računamo na Vukovića i Miranovića, može da se desi da nam još dvojica igrača izostanu... Ipak, momci su i prethodne sedmice dobro trenirali i vlada pozitivna atmosfera. Pobjeda? Uvijek idemo na tri boda, išli smo i u prethodna dva okršaja. Sada smo fokusirani na Petrovac i želimo prvu pobjedu - dodao je Radović.

Sjutra od 20 sati se u Kotoru sastaju Bokelj SBBet i Dečić AdmiralBet.

PAROVI 3. KOLA

DANAS

ARSENAL - BUDUĆNOST 17.15

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

SUTJESKA - PETROVAC 20.00

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

MORNAR - JEDINSTVO FRANCA 20.00

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

OTRANT OLIMPIK - JEZERO 20.00

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

NEDJELJA

BOKELJ SBBET - DEČIĆ ADMIRALBET 20.00

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Standings provided by Sofascore