Crmničani ponavljaju da neće pristati na manje od slobodne vožnje Sozinom

Nakon šest blokada i gotovo dva mjeseca bez odgovora, Crmničani razmatraju da svoje nezadovoljstvo presele ispred institucija, odlučni da se izbore za besplatan tunel

8702 pregleda41 komentar(a)

Odlučni su Crmničani da istraju u borbi da im vožnja Sozinom bude besplatna.

"Novu godinu ako treba ođe da dočekamo i da nalažemo badnjake i štogod treba, mi ćemo tu bit'", kazao je jedan od mještana, Aleksandar Plamenac.

Šesta je nedjelja koju, od devet do 11 sati, mještani Crmnice provode blokirajući tunel, i druga otkako sa donosiocima odluka nisu imali komunikaciju.

"Skoro dvije sedmice nemamo nikakvu, niko nas više nije kontaktirao, dakle zaista jedna nevjerovatna situacija, ali mi smo tu i dalje i bićemo sigurno istrajni dokle god bude trebalo", rekao je Plamenac.

Subvencije koje, umjesto izmjena Zakona o putevima i pravnog definisanja slobodnog prolaza tunelom, nude nadležni - za stanovnike crmničkih sela nisu opcija.

"Oni su ponudili 100 hiljada eura Monteput i 100 hiljada eura Opština, bez ugovora, bez obavezujuće... Ta sredstva ne mogu da pokriju ni lokalno stanovništvo Crmnice, a kamoli tri mjesne zajednice koje se nalaze na ovom terenu", kaže mještanin Miloš Petranović.

"Nas ne interesuje novac, nas interesuje samo slobodno kretanje, ništa drugo, tako da što se tiče novca, neka im je srećan", poručuje Crmničanin Dragoljub Bajković.

Ističući da je blokada tunela legitimno sredstvo borbe, koju građani gotovo i ne trpe, Crmničani još jednom podsjećaju da ono što je za stanovnike drugih opština svakodnevica, za njih je luksuz.

"Zamislite da u Podgorici da vam se Milenijum naplaćuje, da ste zaboravili, da imate samo jednu apoteku u centru grada, i da ste zaboravili nešto da kupite, e takvih slučajeva je ovdje kod nas, i za bilo šta drugo", rekao je Plamenac.

Nakon šest blokada i gotovo dva mjeseca bez odgovora, Crmničani razmatraju da svoje nezadovoljstvo presele ispred institucija, odlučni da se izbore za besplatan tunel.