Predato pet lista za izbore u Gusinju, SNP i Bošnjački demokratski pokret neće učestvovati

Potpise predali "Pokret za Gusinje", Demokrate, "Srcem za Gusinje", "Zajedno za Gusinje" i "Gusinje može bolje - Demir Bajrović"

37540 pregleda12 komentar(a)
Detalj iz Gusinja, Foto: Tufik Softić
20.08.2024. 23:52h

Grupa građana "Pokret za Gusinje" prva je lista koja je predala kandidaturu i potpise za predstojeće lokalne izbore u Gusinju.

To je "Vijestima" potvrđeno iz gusinjske Opštinske izborne komisije.

Na čelu ove izborne liste biće Fadil Ulaj, dosadašnji odbornik Albanske koalicije u gusinjskom parlamentu.

Ova grupa građana predstavlja nezadovoljne članove albanskih partija u Gusinju.

Listu je predala i koalicija BS-SD-SDP “Srcem za Gusinje”. Nosilac liste je Sanel Balić, aktuelni predsjednik Opštine Gusinje.

Svoju listu predale su i Demokrate.

Nositeljka liste je Minela Čekić, a lista nosi naziv “Demokrate, jer čuvamo svoju zemlju - Aleksa Bečić - Demokratska Crna Gora".

I koalicija "Albanski forum" (Demokratski savez Albanaca i Albanska alternativa) i DUA (Demokratska unija Albanaca) predali su listu pod nazivom "Zajedno za Gusinje".

Nosilac liste je Salih Gjonbalaj.

Demokratska partija socijalista (DPS) takođe je predala izbornu listu - njen nosilac je Demir Bajrović, a naziv liste je "Gusinje može bolje - Demir Bajrović".

Socijalistička narodna partija (SNP), ipak, neće nastupiti na ovim izborima iako je na prethodnim izborima imala jednog odbornika i pregovarala o zajedničkom nastupu sa Demokratama.

Iako je prilikom osnivanja stranke najavljeno učešće na izborima u Gusinju, Bošnjački demokratski pokret nije predao listu i potrebne potpise.

Rok za predaju izbornih lista ističe večeras u ponoć.

Lokalni izbori u Gusinju raspisani su za 15. septembar.