Budućnost čuva vrh: Vukotić dirigovao, pogodio i 16-godišnji Savović; Dečiću dovoljno 1:0, novi poraz Sutjeske

Meridianbet Prva crnogorska fudbalska liga, 4. kolo: Lider bolji od Bokelja (4:0), prvak slavio protiv Mornara

62355 pregleda57 komentar(a)
Budućnost bez greške protiv Bokelja, Foto: FSCG

Milan Vukotić diriguje, lider pleše, a mreže u plavo-bijelom dresu tresu i dječaci podgoričkog kluba...

Budućnost i nakon četvrte runde Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige sa vrha gleda na ostatak domaćeg karavana - "plavo-bijeli" su na "DG areni" sa 4:0 savladali Bokelj.

Pobjeda ekipe Ivana Brnovića pamtiće se po tri asistencije Vukotića, dva gola Ivana Bojovića, ali i prvom prvoligaškom pogotku 16-godišnjeg talenta Lazara Savovića.

Imala je Budućnost nekoliko dobrih pokušaja i prije prvog gola - nakon udarca Vukotića na odbijenu loptu je naletio Bojović i pogodio stativu.

"Desetka" Budućnosti je dugom loptom pronašla Bojovića, a brzonogi ofanzivac "plavo-bijelih" se sjajno oslobodio Lazara Pajović i pogodio za 1:0.

Već početkom drugog poluvremena Bojović je još jednom pobjegao Pajoviću za 2:0, da bi Vukotić sa dvije nove asistencije za mladog Savovića (sjajno završio akciju) i Ivana Bulatovića stavio tačku na ovaj meč.

Šampion nastavlja da prati

Tri utakmice u novoj sezoni, tri gola, drugi put zaredom 1:0 i sedam bodova - crnogorski prvak trese mreže onoliko koliko mu je dovoljno, dok u odbrani izgleda neprelazno.

Nova tri boda Dečić Admirabet je upisao protiv Mornara - 1:0, pogotkom Augusta Čagaza iz jedanaesterca.

Klub iz Bara, koji je oduševio u Evropi ovog ljeta, tako i nakon tri utakmice u domaćem prvenstvu pored svog imena ima nulu.

Ekipa Milorada Pekovića je možda za nijansu bila bolji rival u prvom dijelu, ali je razliku u tom periodu napravio penal.

Lukas Pulejo je nakon duplog pasa sa Andrejem Bajovićem ostao sam po desnoj strani, pokušao je da pronađe nekog od svojih saigrača, ali je Filip Mitrović nesmotreno igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Sa bijele tačke nije pogriješio Augusto Čagaz.

Mornar u nastavku nije uspio da pronađe pravu igru, a šampion je uz nekoliko opasnih napada, znao kako da sačuva pobjedu.

Sutjeska - četiri kola, dva boda

Prošla su četiri kola, a jedan od crnogorskih velikana Sutsjeka i dalje je bez pobjede, tačnije već je vezala dva poraza - ovog puta od Arsenala u meču lijepih golova (2:1).

Nikola Janjić je načeo goste već u trećem minutu, izjednačio je Abdulsamed Abdulahi u 20, da bi defanzivac Sutjeske Nikola Jovićević u 35. zaradio crveni karton nakon što je kao posljednji igrač odbrane povukao Abdulahija.

Za velika tri boda i drugi trijumf Tivćana u sezoni pobrinuo se Armin Imamović super golom iz slobodnog udarca u 55. minutu.

Bašić u 96. spasio Petrovac, Jedinstvo bolje od Otranta

Do 80. minuta mreže su mirovale u Bijelom Polju i Petrovcu, a onda je Aldin Mušović pogodio za pobjedu Jedinstvo France protiv Otrant-Olimpika (1:0), a činilo se i Mihailo Perović za prva tri boda Jezera.

Ipak, Petrovac je pokazao karakter i uspio je da se izvuče u 96. minutu kada se Adnan Bašić najbolje snašao u guživi i sa nekoliko metara zatresao mrežu tima iz Plava (1:1).

MERIDIANBET 1. CFL, 4. KOLO:

DEČIĆ ADMIRALBET - MORNAR 1:0

Augusto Čagaz (penal) 36.

SUTJESKA - ARSENAL 1:2

Nikola Janjić 3 - Abdulsamed Abdulahi 20, Armin Imamović 55.

Jovićević (Sutjeska) dobio je crveni karton u 35. minutu.

JEDINSTVO FRANCA - OTRANT OLIMPIK 1:0

Aldin Mušović 80.

PETROVAC - JEZERO 1:1

Adnan Bašić 96 - Mihailo Perović 80.

BUDUĆNOST - BOKELJ SBBET 4:0

Ivan Bojović 45+1, 50, Lazar Savović 66, Ivan Bulatović 68.

Standings provided by Sofascore