Prosinečki objavio spisak za start Lige nacija: Poziv Adžiću, povratak Erakovića

Crna Gora 6. septembra gostuje Islandu, a tri dana kasnije dočekuje Vels

28530 pregleda15 komentar(a)
Sa jednog treninga reprezentacije, Foto: FSCG

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Robert Prosinečki, objavio je spisak igrača za septembarske mečeve u B Ligi nacija.

Crna Gora na startu novog izdanja Lige nacija gostuje Islandu (6. septembar), a tri dana kasnije dočekuje Vels. U grupi je još Turska.

Na spisku su igrači, koji nastupaju u inostranstvu, a spisak će biti dopunjen fudbalerima koji igraju za klubove Meridianbet 1. CFL.

Prosinečki je pozvao talentovanog fudbalera Vasilija Adžića, koji od ove sezone nastupa za Juventus, a koji je nekoliko dana van terena zbog povrede. Iz Juventusa je 7. avgusta saopšteno da će Adžić desetak dana biti van terena, a da će nakon toga odraditi nove preglede.

Na spisku je i fudbaler kiparske Omonije Novica Eraković, koji se vratio na teren nakon duže pauze zbog povrede. Bivši fudbaler Sutjeske je u dresu reprezentacije debitovao kod Miodraga Radulovića, a za "sokole" je odigrao četiri utakmice.

Na spisku nema fudbalera Karabaga Marka Jankovića, koji će zbog povrede biti van terena četiri do šest sedmica, a tu je njegov saigrač iz kluba, Marko Vešović, koji je takođe povrijeđen, a koji bi trebalo da odsustvuje dvije do tri sedmice.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Islandom i Velsom počinje u nedjelju, 1. septembra 2024. godine.

Na spisku selektora „sokola“ nalaze se - golman: Danijel Petković (Liepaja, Letonija);

odbrambeni igrači: Stefan Savić (Trabzonspor, Turska), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Rubin, Rusija), Marko Vukčević (Borac Banja Luka, BIH), Slobodan Rubežić (Aberdin, Škotska), Andrija Vukčević (Kartahena, Španija), Marko Tući (Gangvon, Južna Koreja);

vezni red: Adam Marušić (Lacio, Italija), Vladimir Jovović (Sogidana, Uzbekistan), Marko Bakić (OFI, Grčka), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Edvin Kuč (Nefči, Azerbejdžan), Viktor Đukanović (Standard Lijež, Belgija), Novica Eraković (Omonija, Kipar), Vasilije Adžić (Juventus, Italija);

napadači: Stevan Jovetić, Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Milutin Osmajić (Preston, Engleska), Nikola Krstović (Leće, Italija).