Prosinečki poručio: Vjerujem da ćemo na početku novog takmičenja ostvariti željene rezultate

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore objavio spisak za mečeve sa Islandom i Velsom

15205 pregleda12 komentar(a)
Robert Prosinečki, Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počinje novi takmičarski ciklus, prvi pod vođstvom Roberta Prosinečkog.

Nakon prijateljskih utakmica i pobjeda protiv Bjelorusije (2:0) i Sjeverne Makedonije (1:0) u martu, te poraza od Belgije (2:0) i Gruzije (3:1) u junu, pred našom reprezentacijom je novo izadnje B Lige nacije i utakmice protiv Islanda i Velsa.

Prvi meč "sokoli" igraju 6. septembra u gostima sa Islandom, a tri dana kasnije dočekuju Velšane. U grupi je još i Turska.

"Počinjemo novi takmičarski ciklus, UEFA Ligu nacija, koja u septembru donosi veoma zahtjevne duele sa selekcijama Islanda i Velsa. Na spisku za ove mečeve su igrači koji nastupaju u inostranstvu a koji su kroz mečeve odigrane u martu i junu pokazali kvalitet i koji, siguran sam, mogu na pravi način odgovoriti svim izazovima u utakmicama sa Islanđanima i Velšanima", rekao je Prosinečki za sajt Saveza.

Iz Saveza je saopšteno da će spisak biti dopunjen igračima, koji nastupaju u MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

"Uz individualni kvalitet, tu je i kolektivni, što nam garantuje da ćemo se na adekvatan način suprotstaviti svim rivalima u grupi Lige nacija. Vjerujem da ćemo na početku novog takmičenja ostvariti željene rezultate", poručio je Prosinečki.

Crna Gora pripreme za mečeve sa Islandom i Velsom počinje u nedjelju, 1. septembra 2024. godine.