Jelena Škerović nakon plasmana u polufinale: Raduje da podmlađena ekipa gradi karakter pobjednika

Crna Gora grupnu fazu pretkvalifikacionog turnira u Meksiku završila sa tri pobjede. Slijedi polufinale sa Južnom Korejom (subota, 22:30)

5032 pregleda7 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore je u velikom stilu izborila plasman u polufinale pretkvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija je nakon produžetka srušila Meksiko, slavila 74:71 i sa prvog mjesta izborila plasman u polufinale, gdje će igrati protiv Južne Koreje.

"Odlična pobjeda za nas protiv Meksika. Nije uopšte bilo lako, mada smo znali da nas čeka ovakva atmosfera i da Meksiko igra svih 40 minuta. Ali, ono što raduje jeste da ova podmlađena ekipa polako gradi karakter i da utakmice koje možemo da izgubimo pretvaramo u pobjede. Upravo to je ono zbog čega smo i došli ovdje - da gradimo iskustvo, karakter tima i da ove djevojke imaju na međunarodnoj sceni ovakve utakmice protiv ovakvih ekipa", kazala je nakon meča selektorka Jelena Škerović.

Crna Gora je u finišu produžetka napravila seriju 7:0 i stigla do pobjede.

"Meksiko je igrao sa pet bekova, jedna atipična utakmica za nas, gdje smo morali tokom samog meča da se adaptiramo. Čestitke djevojkama na borbenosti i karakteru koji su pokazale", rekla je Škerović.

Naša selekcija je grupnu fazu završila sa tri trijumfa, a pobjede protiv Novog Zelanda i Mozambika su bile veoma ubjedljive.

"Nijesmo razmišljali o tome, jer smo išli od utakmice do utakmice. Imali smo tri različite vrste košarke, od Novog Zelanda do Mozambika i sada Meksika, gdje smo morali da se adapitramo na stilove igre koje u Evropi nijesmo imali prilike da susrećemo", dodala je Škerović.

Slijedi polufinale protiv Južne Koreje, u subotu od 22 i 30.

"Južnu Koreju smo već pratili na nekim utakmicama na ovom turniru u Meksiku, ali slijedi dan odmora, tako da ćemo se dodatno spremati za njih i nastojati da i u tom meču budemo na što većem nivou", zaključila je Škerović.