Arne Slot: Zadovoljan sam kako je ekipa izgledala, morali smo ranije da riješimo utakmicu

Liverpul nakon dva kola Premijer lige ima šest bodova. "Redsi" juče u 2. kolu savladali Brentford 2:0 (strijelci Dijas u 13. i Salah u 70. minutu)

6568 pregleda0 komentar(a)
Arne Slot, Foto: Reuters

Liverpul je eru nakon Jirgena Klopa počeo dobro - "redsi" su na startu Premijer lige zabilježili dvije pobjede, a juče su u prvom meču na "Enfildu" u novoj sezoni savladali Brentford 2:0.

Arne Slot se predstavio navijačima na "Enfildu", koji su mu pružili veliku podršku - na kraju utakmice je bio zadovoljan, kako igrom svog tima, tako i atmosferom na tribinama.

"Znamo da moramo da zaslužimo podršku navijača. Moramo da damo sve od sebe i na terenu i van njega kako bismo opravdali njihova očekivanja", rekao je Slot po završeku utakmice.

Na "Enfildu" je juče bilo svečano. Predsjednik kluba, Džon Henri je bio na tribinama, navijači su mahali sa šalovima na kojima je bio lik novog menadžera, a ekipa je na terenu imala kontrolu od prvog do posljednjeg minuta. Već u 13. minutu je Dijas doveo "redse" u vođstvo, da bi u drugom poluvremenu Salah postigao gol i postavio konačan rezultat.

"Kada sam došao, rečeno mi je da je Liverpul porodični klub. Navijači žele da ekipa igra dobro, ali i da radi naporno. Svidjelo mi se kako je tim izgledao, a mislim i da su navijači zadovoljni. Imali smo dobar dan", kazao je Slot.

Liverpul na dvije utakmice nije primio gol, a u narednom kolu igra veliki derbi - protiv Mančester junajteda na "Old Trafordu".

"Igrači su spremno dočekali novu sezonu, dobro su fizički izgledali. Nije se mnogo toga promijenilo u odnosu na prethodni period, pa im nije bilo teško da se naviknu na neke sitne promjene. To je pozitivna stvar", poručio je Slot.

Liverpul je protiv Brentforda imao 92 odsto uspješnih dodavanja, najviše na jednoj utakmici još od sezone 2003/2004.

"Momci su igrali dobro i sa loptom i bez lopte. U drugom poluvremenu smo bili bolji, ali smo morali ranije da riješimo utakmicu", objasnio je Slot.