Lončarević: Partijsko zapošljavanje postalo sinonim za nekompetentnost, nepotizam i nepravdu

"Podgorica zaslužuje da krene naprijed bržim koracima, a to je moguće samo ako omogućimo zapošljavanje najboljih i najkvalifikovanijih ljudi, bez obzira da li su članovi stranaka"

5863 pregleda16 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed

Partijsko zapošljavanje ne samo da podriva povjerenje građana u institucije, već i značajno utiče na kvalitet usluga koje građani dobijaju, saopštila je kandidatkinja za odbornicu Pokreta Naprijed Ana Lončarević.

"Partijsko zapošljavanje u Crnoj Gori i Podgorici je postalo sinonim za nekompetentnost, nepotizam i nepravdu. Ljudi se, ne samo na rukovodeća mjesta, biraju na osnovu partijske pripadnosti, umjesto na osnovu svojih stručnih kvalifikacija i iskustva“, rekla je kandidatkinja Lončarević.

Kao krajnji rezultat, kako je istakla, nije rijetkost da ključne pozicije zauzimaju osobe koje nisu sposobne da se nose sa zahtjevima svojih funkcija, što ozbiljno koči napredak našeg grada i države“

"Podgorica zaslužuje da krene naprijed bržim koracima, a to je moguće samo ako omogućimo zapošljavanje najboljih i najkvalifikovanijih ljudi, bez obzira da li su članovi stranaka. Zbog toga nam je potrebna prije svega bolja transparentnost svih konkursa kod zapošljavanja u javnom sektoru, pa će se Pokret Naprijed snažno zalagati za eliminisanje partijskog uticaja koji nas je doveo na nizak nivo profesionalnog servisa koji grad mora da ima", kazala je Lončarević.

Pokret Naprijed pozvao je građane, organizacije civilnog društva i političke aktere da se pridruže borbi protiv partijskog zapošljavanja i da zajedno rade na izgradnji pravednijeg društva.