Nenezić: LNG terminala u Baru neće biti, jer tako kažu građani Bara

"Uvaženi ministre, opet ste nas uvjerili u očiglednu činjenicu da niste pratili dešavanja u sektoru energetike i rudarstva u periodu dok niste postali ministar ili smatrate da sve ono sto je uradio i izjavio ministar Mujović nije tačno ili ti, da ne koristim grublje riječi"

4925 pregleda11 komentar(a)
Nenezić, Foto: Služba za skupštinske poslove SO Bar

Predsjednik Skupštine Opštine Bar i poslanik Socijaldemokrata u Skupštini Crne Gore Branislav Nenezić kazao je da izgradnje LNG terminala u Baru "neće biti".

Ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović kazao je u intervjuu Televiziji Vijesti da je primarna lokacija planirana u Baru, ali ne u akvatorijumu Luke, gdje je inače u skladu sa DUP-om iz 2018. godine planirana da se gradi, nego sa druge strane Brda Volujice, daleko od naselja. On je kazao da ne postoji nikakva opasnost jer se tu ne vrši proizvodnja LNG-a.

"Uvaženi ministre, opet ste nas uvjerili u očiglednu činjenicu da niste pratili dešavanja u sektoru energetike i rudarstva u periodu dok niste postali ministar ili smatrate da sve ono sto je uradio i izjavio ministar Mujović nije tačno ili ti, da ne koristim grublje riječi. Rudnika u Mojkovcu neće biti, kaže struka, a ni LNG terminala u Baru, jer tako kažu građani Bara, a tu i struka gubi bitku. Okrenite se nečem drugom u profesionalnom smislu za dobrobit građana Crne Gore, možda je pravo vrijeme da potražite novi posao", napisao je Nenezić na mreži X.