Martin: Uskoro ću otkriti što je sve pošlo po zlu sa "Kućom zmaja"

"Ne radujem se drugim objavama koje treba da napišem, o svemu što je pošlo po zlu sa 'Kućom zmaja'… ali moram to da uradim i hoću", napisao je poznati autor na svom blogu

8212 pregleda2 komentar(a)
Detalj iz serije, Foto: HBO

Tvorac serije "Igra prijestola" i književnik Džordž R.R. Martin otkrio je u novoj objavi na svom blogu da će uskoro pisati o "svemu što je pošlo po zlu" sa HBO-ovim spinofom "Kuća zmaja". Druga sezona serije okončana je početkom ovog mjeseca.

Martin je tokom godina koristio svoj lični blog kako bi fanove obavještavao o produkciji "Kuće zmaja", njegovoj dugo odlaganoj knjizi "Vjetrovi zime" i sa njima dijelio razne druge svoje misli. Međutim, ovo je prvi put da kritikuje seriju baziranu na njegovoj knjizi "Vatra i krv".

"Ne radujem se drugim objavama koje treba da napišem, o svemu što je pošlo po zlu sa 'Kućom zmaja'… ali moram to da uradim i hoću. Ne danas, međutim. Danas je dan Zozobre, kada se okrećemo od tmine", napisao je Martin u petak u objavi na blogu koja je govorila o festivalu Spaljivanja Zozobre u Santa feu i o njegovim letnjim putovanjima.

"Ovo nije bila dobra godina ni za koga, sa ratom svuda i fašizmom u porastu… i na ličnom nivou, i meni je bila prilično grozna godina, puna stresa, bijesa, sukoba i poraza. Moram da govorim o nekima od tih stvari, i hoću, hoću...", napisao je autor između ostalog.

Kritika na račun HBO-a može iznenaditi neke, s obzirom na to da je Martin, koji je i izvršni producent "Kuće zmaja", na sredini druge sezone pohvalio četvrtu epizodu zbog spektakularne borbe zmajeva.

"Da li je ikada postojala borba zmajeva koja može da se uporedi s ovom?", pitao je Martin svoje čitaoce tada.

Međutim, u istoj objavi Martin je ukazao da je u pomenutoj epizodi korišćen pogrešan grb za Kuću Targarjen. Ispravan grb prikazuje zmaja sa dvije noge, dok serija prikazuje zmaja sa četiri noge.

Neki fanovi su bili razočarani finalem druge sezone, koja se završila sličnim "klifhengerom" kao i prva, nagovještavajući opšti rat između "zelenih" i "crnih". Druga sezona je takođe smanjena na osam epizoda, nakon prve koja ih je imala 10 epizoda, zbog čega su mnogi fanovi željeli još.