Budućnost želi da nastavi seriju

Meridianbet Prva fudbalska liga (6. kolo): Podgoričani protiv Otrant Olimpika jure četvrtu pobjedu u nizu, šampion čeka Jezero, Sutjeska s Mornarom

8467 pregleda1 komentar(a)
Budućnost juri novi trijumf pred reprezentativnu pauzu, Foto: FSCG

Šesto kolo MeridianBet Prve fudbalske lige biće posljednje pred pauzu zbog okupljanja crnogorske reprezentacije, koju u septembru (šestog i devetog) čeka start Lige nacija i dueli s Islandom i Velsom.

Budućnost je lider, tu će i ostati nakon 6. runde kako god da se završi večerašnji meč na DG areni protiv debitanta u eliti Otrant Olimpika, dok aktuelni šampion Dečić AdmiralBet želi da pred pauzu - uz meč manje - zadrži korak za velikim rivalom.

Sutjeska nakon lošeg starta cilja drugi trijumf u nizu, tražiće ga protiv Mornara koji je i dalje na nuli, dok Bokelj SBBet ima cilj da prekine niz od tri poraza...

BULATOVIĆ: DA ZADRŽIMO RITAM

Budućnost je u seriji od tri pobjede, ima ih ukupno četiri u prvih pet kola, pa je uz utakmicu više na plus pet u odnosu na drugoplasirani Dečić i Petrovac koji je takođe odigrao pet mečeva.

Sada u Podgoricu dolazi Otrant Olimpik, tim koji igra na gol više i koji ima jasnu namjeru da se nadigrava. Očekuje se da tako bude i na DG areni, iako je jasno da su “plavi” favoriti.

- Možemo da budemo zadovoljni početkom sezone. Pokazali smo da imamo kvalitet, ali sada moramo da se potrudimo da nastavimo u istom ritmu - rekao je mladi vezista Budućnosti Andrija Bulatović.

- Lideri smo i sve zavisi od nas. Kratkoročni cilj je da postojeću razliku zadržimo ili uvećamo pred odlazak na reprezentativnu pauzu, a dugoročni je jasan - da budemo šampioni - kaže 17-godišnji fudbaler.

Budućnost je u tri utakmice upisala devet bodova uz gol-razliku 8:0.

- Raduje nas to što tri meča zaredom nismo primili gol. To ekipi donosi dodatno samopouzdanje, ali je i dokaz da igramo čvrsto i odgovorno na svakom dijelu terena - dodao je Bulatović.

Otrant Olimpik ima poštovanje Budućnosti.

- Pozicija na tabeli govori dovoljno o kvalitetu Ulcinjana. Igraju čvrsto, odgovorno, uporno, imaju najboljeg strijelca lige Nišimuru, a protiv nas će sigurno igrati rasterećeno. Tako je najlakše i najljepše igrati - poručio je Bulatović.

SUTJESKA BI DA “POTOPI” MORNAR

Sutjeska je imala dva remija, onda dva poraza, a razlog za zadovoljstvo je dobila u prošlom kolu kada je slavila u Kotoru protiv Bokelja.

Trener Miljan Radović vjeruje da je njegov tim probio barijeru i da sada samo može da bude bolji...

- U prošlom kolu se vidjela velika želja da dobijemo utakmicu, i to je ono što moramo da imamo uvijek. Trebala nam je pobjeda da krenemo dalje - rekao je Radović.

Na stadion kraj Bistrice stiže Mornar, koji poslije pet kola nema nijedan bod. Kako se muče Barani govori i to da su do sada postigli samo jedan gol...

- Nadam se da ćemo potiv Mornara da iskoristimo svoj trenutak, ali i momenat u kojem se nalazi protivnik - kaže Radović.

Dečić na Trening Kampu FSCG dočekuje tradicionalno neugodnog rivala, Jezero.

- Znamo da smo se u posljednje vrijeme dosta mučili s Plavljanima, ali ne razmišljamo o tome. Svakako će biti zahtjevna utakmica, ali želimo da na pauzu odemo u dobrom raspoloženju i očekujem da upišemo tri boda - rekao je vezista Tuzana Andrej Bajović.

Zahuktali Petrovac kod kuće igra sa Jedinstvo Francom, dok se u Tivtu sastaju Arsenal i Bokelj.

PAROVI 6. KOLA

ARSENAL - BOKELJ SBBET 16.45

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

PETROVAC - JEDINSTVO FRANCA 19.00

Sudija: Branko Odalović (Nikšić)

BUDUĆNOST - OTRANT OLIMPIK 20.00

Sudija: Nikola Vođević (Nikšić)

DEČIĆ ADMIRALBET - JEZERO 20.00

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

SUTJESKA - MORNAR 20.45

Sudija: Miloš Savović (Podgorica).

Standings provided by Sofascore