Arsenalu bod s igračem manje, veliki preokret Bornmuta, Aston Vila slavila u Lesteru

Premijer liga (3. kolo)

4251 pregleda0 komentar(a)
Rajs u raspravi sa sudijom, Foto: Reuters
31.08.2024. 18:04h

Nakon dva uvodna trijumfa bez primljenog pogotka, fudbaleri Arsenala danas su na domaćem terenu igrali neriješeno sa Brajtonom (1:1) u 3. kolu Premijer lige.

Bio je to prvi remi u sezoni za oba tima, a Brajton je nakon trijumfa nad Mančester junajtedom u prethodnom kolu ostao neporažen protiv još jednog velikana.

Arsenal je u prvom dijelu imao inicijativu, a poveo je u 38. minutu - Dank je loše reagovao u duelu sa Sakom, reprezentativac Engleske je na vrijeme uposlio Haverca, koji je savladao Verbrugena i postigao drugi gol u Premijer ligi.

Nije Brajton prijetio u prvom poluvremenu, jednu priliku je imao Mitoma, a gosti za 45 minuta nisu šutnuli u okvir gola.

Sve se promijenilo u nastavku, a za to je zaslužan Deklan Rajs, koji je dobio drugi žuti karton u 49. minutu.

Sa igračem više na terenu, gosti su prijetili, krenuli ka golu i do izjednačenja stigli u 58. minutu - Velbek je izašao ispred Raje, šutirao, ali je njegov udarac odbranio golman Arsenala. Ipak, lopta je došla do Žoaa Pedra, koji je proslijedio u mrežu.

U finišu meča su oba tima imala po dobru priliku za gol - prvo je Verbrugen zaustavio Haverca, dok je na drugoj strani Raja spriječio Ajarija da postigne gol.

Nije falilo uzbuđenja ni u popodnevnim mečevima.

Everton je i dalje na nuli, iako je vodio 2:0 na svom terenu protiv Bornmuta.

Pogađali su Kin i Kalvert-Luin početkom nastavka, a onda su gosti nadoknadili sve u posljednjih desetak minuta - preokret su im donijeli Semenjo, Kuk i Sinistera, koji je stavio tačku na trijumf u 96. minutu.

Aston Vila je drugi trijumf upisala u Lesteru (2:1, pogoci Onane i Durana), a na nuli je poslije tri runde i Sautempton nakon poraza od Brentfoda (3:1).

Remiji (1:1) viđeni su u duelima Ipsviča i Fulama odnosno Notingem foresta i Vulverhemptona.

Standings provided by Sofascore