Otrant zaustavio lidera - Budućnosti samo bod protiv debitanta, Dečić i Petrovac blizu vrha, Mornar remizirao u Nikšiću

Odigrani mečevi 6. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige

39623 pregleda35 komentar(a)
Foto: FSCG

Debitant u eliti zaustavio je lidera - Budućnost i Otrant-Olimpik igrali su 1:1 na "DG areni", u meču 6. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige.

Podgoričani su ostali neporaženi nakon šest kola, ostali su i na vrhu, ali remi protiv Ulcinjana je manje od onog što su očekivali u posljednjem meču pred reprezentativnu pauzu.

Kiks Budućnosti iskoristili su Dečić Admiralbet i Petrovac - Tuzani su pobijedili Jezero 1:0, dok su Petrovčani bili bolji od Jedinstva France (3:1). I jedni i drugi imaju tri boda manje od Budućnosti, Dečić ima i utakmicu manje.

BUDUĆNOST BEZ RJEŠENJA ZA ORGANIZOVANE ULCINJANE

Otrant je ostao na 4. mjestu, a osam bodova nakon šest kola odličan je učinak za tim koji ove sezone debituje u najjačem domaćem takmičenju.

Tim Dejana Vukićevića poveo je na "DG areni" u 40. minutu, kada je Anđelo Rudović sjajno plasirao loptu u mrežu sa 15-ak metara i šokirao domaćina.

Budućnost je sa minusom otišla na pauzu, ali je izjednačila u pravo vrijeme, u 10. minutu nastavka - korner Miloša Brnovića i dobra reakcija beka Dragana Grivića na drugoj stativi (1:1).

Do kraja meča, ipak, tim Ivana Brnovića nije imao ni intenzitet u igri, ali ni oštrinu u napadu, uprkos izmenama, pa su organizovani gosti sačuvali bod. Dobru šansu za Budućnost u finišu imao je rezervista Petar Grbić - glavom je gađao preko gola.

"PROJEKTIL" MALEŠEVIĆA LANSIRAO DEČIĆ, GOLČINA FAUSTA U POBJEDI PETROVCA

Dečić je, uz Budućnost, jedini neporazeni tim, a ekipa Milorada Pekovića stigla je večeras na Kampu FSCG do treće pobjede na pet mečeva - palo je za Tuzane uvijek neugodno Jezero (1:0).

Gol odluke postigao je bek Luka Malešević u 38. minutu, i to na kakav način - pravim "projektilom" sa oko 25 metara.

Petrovac je protiv Jedinstva France stigao do treće pobjede i 11 bodova u šest kola - 3:1.

Tim Zdravka Dragićevića poveo je u 33. minutu kada je Rodrigo Faust prihvatio centaršut Danila Pešukića sa desne strane i fenomenalnim udarcem iz okreta pogodio ispod prečke.

Faustu se piše i asistencije u 44. minutu, ali je teži dio posla završio Aleksandar Kapisoda, koji je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio sam ugao.

Bjelopoljci su se vratili u igru u 53. minutu preko "vječitog" Žarka Koraća, ali je za goste sve postalo teže kada je Amir Muzurović 15 minuta kasnije dobio drugi žuti karton nakon oštrog starta nad Faustom. Pobjedu Petrovca potvrdio je Adnan Bašić u finišu.

PRVI BOD ZA MORNAR - VUJAČIĆ ODGOVORIO KALEZIĆU

Prvi bod ove sezone, tek u petoj utakmici, ostvario je evropski hit ljeta - Mornar. Barani su dugo gubili od Sutjeske, ali su do remija stigli golom Aleksandra Vujačića deset minuta prije kraja (1:1).

Nikšićani su vodili od 38. minuta, lijepim golom glavom Vaska Kalezića, kome je centrirao Đorđe Šaletić. Gosti su, ipak, smogli snage da sa koliko-toliko satisfakcije odu na toliko čekanu pauzu. Udarac Darka Zorića odbranio je Vladan Giljen, ali je Vujačić odbijenu loptu precizno pospremio u gol.

Sutjeska je u finišu imala dobru šansu za izjednačenje, Barane je sačuvao golman Đorđije Pavličić.

BOKELJ U 98. MINUTU DO REMIJA U TIVTU

Arsenal su sekunde dijelile od treće pobjede ove sezone, ali mu je računicu pokvario Bokelj SBBet koji je do remija stigao u osmom minutu sudijske nadoknade.

U Titvu je bilo 1:1, a bod Kotoranima - prvi poslije tri utakmice - donio je Fatih Muković u 98. minutu udarcem glavom poslije kornera Lazara Pajovića.

Arsenal je vodio od 59. kada je Šaleta Kordić odlično reagovao na centaršut Irfana Šahmana i udarcem desnom nogom poslao loptu u sam ugao gola nemoćnog Suada Ličine.

Djelovalo je da Bokelj ide ka novom porazu, a onda je Muković iz peterca zatresao mrežu.

REZULTATI 6. KOLA

SUTJESKA - MORNAR 1:1

Vasko Kalezić 38. - Aleksandar Vujačić 77.

BUDUĆNOST - OTRANT OLIMPIK 1:1

Dragan Grivić 55. - Anđelo Rudović 40.

DEČIĆ ADMIRALBET - JEZERO 1:0

Luka Malešević 38.

PETROVAC - JEDINSTVO FRANCA 3:1

Rodrigo Faust 33, Aleksandar Kapisoda 44, Adnan Bašić 84. - Žarko Korać 53.

(Amir Muzurović iz Jedinstva dobio je crveni karton u 68. minutu)

ARSENAL - BOKELJ SBBET 1:1

Šaleta Kordić 59 - Fatih Muković 90+8.

Standings provided by Sofascore