Brzina Liverpula i greške Kazemira „ugasile” Junajted: Velikan iz grada Bitlsa ponovo moćan na „Old trafordu”

Veliki derbi engleskog fudbala pripao „redsima”

14486 pregleda2 komentar(a)
Foto: Reuters

Kako je počela era Arnea Slota na klupi Liverpula izgleda da je prošlo vrijeme kada su navijači velikana iz grada Bitlsa tugovali zbog odlaska trenerske ikone Jirgena Klopa.

Ovo je sada neki novi Liverpul, a opet je veoma sličan Klopovom, pa se neke navike teško zaboravljaju - jedna od njih je dominacija „redsa” na „Old trafordu” koja se gleda iz sezone u sezonu.

Liverpul je upisao i treću pobjedu u Premijer ligi, po rezultatu i igri najubjedljiviju do sada u sezoni - na terenu najvećeg rivala je radio šta je želio, pa ni konačnih 3:0 ne oslikavaju koliko je Junajted bio nemoćan, raštimovan, pasivan...

Dvije početničke greške Kazemira i dvije rutinske asistencije Mohameda Salaha kod pogodaka Luisa Dijasa napravili su razliku u prvom poluvremenu, a ko je pomislio da „crveni đavoli” imaju šansu u nastavku da okrenu situaciju - prevario se. Izašao je iz igre Kazemiro, ali je tek u drugih 45 minuta uslijedila prava dominacija Liverpula.

Mogli su „redsi” u nastavku da ponove neki od čudesnih trijumfa na „Teatru snova”, navijači su priželjkivali onih 0:5 iz oktobra 2021, ali Liverpul je do kraja imao milosti, iako je stvorio četiri ili pet velikih šansi pred golom Andrea Onane.

Matirao ga je još samo jednom, i to ponovo nakon greške veziste Junajted - ovog puta je loptu na svojoj polovini izgubio Kobi Mejnu, a Salah lako zatresao mrežu.

Bio je to sedmi ligaški pogodak Egipćanina na „Old trafordu”, po čemu je apsolutni rekorder...

Jedan Holanđanin (Slot) održao je čas fudbala drugom (Eriku ten Hagu) i prvi je menadžer Liverpula od Boba Pajslija i 1975. godine koji je u prvom derbiju na klupi savladao Junajted. Prvi je još od 1936. koji je to uradio u Mančesteru, još od Džordža Keja.

Slotov tim je ostao jedini uz Mančester siti sa maksimalnim učinkom poslije tri runde u engleskoj eliti - dva boda manje od tandema na vrhu su sakupili Arsenal, Brajton i Njukasl...

Standings provided by Sofascore