Radović: Veliki uspjeh, ali vjerujem da mogu i do finala

Nova medalja sa Paraolimpijskih igara je oko vrata Filipa Radovića - sjajni Cetinjanin najavljuje još bolju igru u polufinalu protiv težek rivala

54242 pregleda20 komentar(a)
Foto: POKCG

Kako god da se završi priča Filipa Radovića u Parizu, prijestonica Francuske ostaje dio istorije - baš kao što je to Tokio.

Sjajni Cetinjanin je preko Čileanca Manuela Ećavegurena (11:6, 11:5, 13:11) stigao do polufinala Paraolimpijskih igara u Gradu svjetlosti i osigurao najmanje bronzanu medalju - svoju drugu, ali i drugu u istoriji za Crnu Goru, sa ovog velikog takmičenja.

"Još jedan veliki trijumf i veliki uspjeh za mene. Rezultat kaže da je bilo lako, ali nisam se tako osjećao, jer je svaki poen bio težak, svaki poen sam doživljavao kao da je bio za pobjedu", rekao je Filip nakon današnej pobjede.

Premijerni nastup na velikim turnirima uvijek nosi i poseban pritisak.

"Bilo je veoma stresno, jer nisam imao prvi meč da se adaptiram, ali zadovoljan sam kako sam se izborio sa pritiskom. Pokazao sam da i u najtežim trenucima mogu da igram svoj najbolji stoni tenis. To me raduje i za buduće mečeve", rekao je Radović.

Rival u borbi za finale sjutra(utorak) biće mu Kinez Lian Hao, četvrti na rang listi kategorije S10.

"U polufinalu me čeka dosta teži rival i za njega će biti potrebna još bolja igra. Probio sam led, nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu i mislim da mogu da ga pobijedim", zaključio je veliki sportista sa Cetinja.