Odžić: Rupe u budžetu nastale populističkim mjerama ne mogu se "krpiti" nametima građanima i privredi

“Kroz hiperinflaciju smo već osiromašili građane, iako prividno primaju više, a sad ćemo kroz povećanje nameta teret vraćanja kredita prebaciti na privredu. I gle čuda, opteretićemo najvažniju privredni granu-turizam, iako već sada nijesmo konkurentni s cijenama u odnosu na region”, ističe Odžić

3374 pregleda4 komentar(a)
Foto: SDP

Odžić: 29. septembra počinje ciklus nezaustavljivih promjena, opravdanja za apstiniranje nema

Povećanje PDV-a u turizmu sa 7 na 15 odsto staviće tačku na turizam u Crnoj Gori, ocijenio je zamjenik predsjednika SDP i predstavnik Evropskog saveza Petar Odžić.

“Nije nam dovoljna opomena da to što je predhodno povećanje dovelo do enormnog povećanja cijena roba i usluga u turizmu, što je rezultiralo najgorom sezonom u poslednjoj deceniji l, ako ne računamo pandemijsku godinu”, navodi Odžić.

Prema njegovim riječima, rupe u budžetu nastale populističkim mjerama ne mogu se "krpiti" nametima građania i privredi, kako to pokušava aktuelna većina.

“Kroz hiperinflaciju smo već osiromašili građane, iako prividno primaju više, a sad ćemo kroz povećanje nameta teret vraćanja kredita prebaciti na privredu. I gle čuda, opteretićemo najvažniju privredni granu-turizam, iako već sada nijesmo konkurentni s cijenama u odnosu na region”, ističe Odžić.

Ili se, navodi, radi o neznalicama i diletantima, ili o ljudima koju namjerno urušavaju javne finansije Crne Gore.

“Bilo kako bilo, 29. septembra počinje ciklus nezaustavljivih promjena, a izlaskom na izbore, svaki građanin glasa za promjene! Opravdanja za apstiniranje nema, ako mislimo da spasimo ovo malo što nam je ostalo od države”, zaključio je Odžić.