Mlade ajkule sa tri poraza idu u nokaut fazu, protiv Holandije za četvrtfinale

Nakon poraza od Španije (8:6) i Mađarske (13:9) crnogorski juniori morali su čestitatju i vršnjacima iz Hrvatske - koji su preokretom u finišu slavili sa 8:7

4250 pregleda1 komentar(a)
Foto: VPSCG

Možda i najbolji meč mladi vaterpolisti Crne Gore odigrali su u posljednjem kolu grupne faze, ali upisali su i treći neuspjeh, pa će u nokaut fazu Evropskog juniorskog prvenstva sa posljednjeg mjesta grupe A.

"Ajkule" su u Burgasu nakon poraza od Španije (8:6) i Mađarske (13:9) morale da čestitatju i vršnjacima iz Hrvatske - koji su preokretom u finišu slavili protiv naše selekcije 8:7 (2:3, 2:0, 2:3, 2:1).

Sve to znači da će momci Miodraga Miorovića u osmini finala igrati protiv Holandije - meč sa "lalama" zakazan je za sjutra (srijeda) od 12.30 sati.

U izjednačenom meču Crna Gora je praktično imala pobjedu u rukama, nakon što je pet i po minuta prije kraja povela 7:6 i prednost od jednog pogotka čuvala sve do posljednjih 36 sekundi.

Tada je Vlaho Pavlić petim golom na meču izjednačio na 7:7, da bi isti igrač bio nezaustavljiv i na sekund prije kraja kada je "mladim barakudama" donio pobjedu.

Strijelci za našu reprezentaciju bili su Strahinja Gojković, Andrija Roganović i Draško Samardžić (po dva gola) i Balša Vučković (jedan).

Na drugoj strani dovoljno je pomenuti Pavlića koji je postigao šest od osam golova Hrvatske.