Radojević: Nećemo učestvovati u pregovorima u Andrijevici, djelovaćemo samostalno

"Budućim nosiocima vlasti želimo puno sreće u daljem radu"

5943 pregleda13 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ivan Radojević, nosilac liste grupe građana "Za buducnost naše djece Andrijevica", saopštio je da oni neće učestvovati u aktuelnim pregovorima o formiranju lokalne vlasti i da će djelovati samostalno.

"Dragi građani, u prethodnom periodu nismo davali saopštenja za javnost jer je to bio kolalicioni dogovor koji nismo htjeli da kršimo. Povodom aktuelnih dešavanja oko formiranja vlasti u Andrijevici i promjene političkog kursa određenih koalicionih partnera prekršen je koalicioni sporazum i naš pokret dalje nastavlja samostalno da djeluje", saopštio je Radojević.

Kaže da je njihov predlog za podjelu funkcija bio da Socijalističkoj narodnoj partiji pripadne funkcija predsjednika Opštine, Pokretu Evropa sad funkcija predsjednika Skupštine opštine, "a za ostale funkcije bi dogovori išli mnogo jednostavnije".

"Naš jedini uslov je bio da nosilac liste koalicije SNP-Demokrate Željko Culafić neće dobiti našu podršku, ali smo isto tako ponudili da daju drugo kadrovsko rješenje za predsjednika Opštine kako bi riješili duboku političku, ali i ekonomsku krizu", dodaje.

Kaže da su pregovori otišli u nekom drugom pravcu, "obzirom da su interesi pojedinaca veći od interesa naše Andrijevice".

"Mi ćemo ostati na istom kursu, a to je put razvoja našeg grada. Predložili smo održiva i trajna koaliciona rješenja, jedina koja mogu da daju najbolje našoj Andrijevici. Nećemo učestvovati u aktuelnim pregovorima, a budućim nosiocima vlasti želimo puno sreće u daljem radu. Vjerujemo da će građani najbolje osuditi ovakav odnos prema našem gradu. Mi ćemo u daljem radu obavještavati javnost o svim odlukama i potruditi se da zastupamo interese građana na najbolji mogući način", zaključio je Radojević.