Čurović tvrdi da je stajsko đubrivo sa privatne farme uzrok neprijatnog mirisa koji se dva dana širi centrom Nikšića

"Intezivno smo radili ova dva dana i identifikovali lice koje je u velikim količina raširio đubrivo iz svoje farme. Obavili smo razgovor s njim i priznao je da je protekla dva dana odlagao stajsko đubrivo"

31090 pregleda30 komentar(a)
Čurović, Foto: Svetlana Mandić

Stajsko đubrivo sa jedne privatne farme iz naselja Oštrovac, koje je vlasnik na nepropisan način odložio u rejonu Ozrinića, uzrok je neprijatnog mirisa koji se dva dana širi centrom Nikšića i prigradskim naseljima, kazao je "Vijestima" načelnik Komunalne policije Veselin Čurović.

Prema riječima Čurovića, u prethodna dva dana su dobili veliki broj prijava od građana koji su se žalili na neprijatan miris.

"Intezivno smo radili ova dva dana i identifikovali lice koje je u velikim količina raširio đubrivo iz svoje farme. Obavili smo razgovor s njim i priznao je da je protekla dva dana odlagao stajsko đubrivo. Uradili smo fotoelaborat, sačinili zapisnik i sve to proslijedili nadležnom opštinskom Sekretarijatu koji će to proslijediti ekološkoj inspekciji koja će preduzeti odgovarajuće korake", rekao je Čurović.

Povodom pomenutog slučaja oglasila se i Opština Nikšić. Iz lokalne uprave su saopštili da je Komunalna policija blagovremeno reagovala i zamolili građane da se odgovorno odnose prema životnoj sredini.