Vrtić British Green Academy: Investicija u budućnost

Predškolsko obrazovanje sa licencom Cambridge Early Years - plan i program sa globalnom perspektivom

12840 pregleda0 komentar(a)
Foto: British Green Academy

U današnjem brzom i dinamičnom svijetu, osiguranje najboljeg obrazovanja za vašu djecu nije samo pitanje prioriteta - ono je investicija u njihov život. Kada birate vrtić sa Cambridge programom koji je priznat širom svijeta, zapravo ulažete u temelje koji će oblikovati njihovu budućnost. Kako to izgleda u British Green Academy možete pogledati na fotografijama koje slijede.

foto: British Green Academy
foto: British Green Academy
foto: British Green Academy

Ulaganje u predškolsko obrazovanje sa licencom Cambridge programa donosi brojne prednosti. Prvo, pruža djetetu priliku da se uključi u obrazovni sistem koji je usklađen sa međunarodnim standardima, omogućavajući mu da se prilagodi globalnom tržištu. Drugo, kroz inovativne metode i interaktivno učenje, djeca ne samo da stiču znanje, već i razvijaju ljubav prema učenju koja će ih pratiti kroz cio život. Treće, ovaj program nudi stručno osmišljen okvir koji podstiče kritičko razmišljanje, kreativnost i igru, kao i vještine koje su ključne za uspjeh u savremenom društvu od najranijih godina.

foto: British Green Academy
foto: British Green Academy
foto: British Green Academy

Srazmjera od dva vaspitača na petnaestoro djece omogućava da svako dijete dobije posvećenost i punu pažnju. British Green Academy je istinski internacionalna škola koja njeguje raznolikost i multikulturalizam. U British Green Academy djeca se osjećaju kao kod kuće – svaki član osoblja dobro poznaje svako dijete. Učenjem engleskog jezika vaše dijete može sa lakoćom da komunicira sa čitavim svijetom. Ohrabrenje i motivacija ključni su elementi akademskog pristupa, podstičući ljubav prema učenju i entuzijazam za istraživanje koji se protežu i izvan učionice. Svakodnevne aktivnosti na otvorenom stimulišu djecu da budu spremna na avanturu i istraživanje, kroz svakodnevnu igru u prirodi. British Green Academy ove godine upisuje djecu predškolskog uzrasta od 2 do 5 godina, a sljedeće godine otvara vrata polaznicima osnovne škole.

foto: British Green Academy
foto: British Green Academy

U British Green Academy dijete je u centru pažnje. Glavni cilj je da se djeca kroz igru i učenje pripreme da ostvare svoje potencijale u svijetu koji se stalno mijenja. Pažljivo istraženi vaspitno-obrazovni pristup osmišljen je tako da razvija ljubav prema cjeloživotnom učenju, kao radosnom, čudesnom putovanju, i da djecu nauči vještinama koje su neophodne za njihov napredak. To se postiže kroz rad u sljedećim glavnim oblastima razvoja djeteta: jezik i komunikacija, lični, socijalni i emocionalni razvoj, fizički razvoj, matematika, razumijevanje svijeta i kreativno izražavanje. Kroz interaktivan pristup sadržajima i praktičnim aktivnostima, ovaj vrtić njeguje duboku povezanost sa životnom sredinom i usmjerava djecu ka ponašanju koje je u skladu sa principima održivog razvoja. Smješten u prekrasnom prirodnom okruženju, on djeci pruža miran, inspirativan i bezbjedan ambijent za učenje u Zagoriču, na svega 5 minuta od centra Podgorice.

foto: British Green Academy

Znak posvećenosti porodicama učenika je i činjenica da je vrtić otvoren 12 mjeseci u godini. Ljeti i zimi u obliku kampova sa mnogobrojnim radionicama. U British Green Academy su sreća djeteta i osjećaj pripadnosti ključni pokazatelji uspješne integracije. Zbog toga se nudi besplatna probna sedmica za svu djecu, gdje vrtić mogu isprobati besplatno i sami vam prenijeti utiske!

Vrtić je otvoren i upis je u toku. Kontaktirajte British Green Academy i zakažite sastanak putem emaila: reception@britishgreenacademy.me, telefona: +382 67 152 821 ili naše Instagram i Facebook stranice. Dođite u posjetu da vidite i osjetite duh vesele dječije igre!