Udruženje podstanara: Izgradimo društvo koje će istinski služiti svima nama, a ne samo političarima

"Pozivamo sve građane, a posebno podstanare i one najranjivije, da se distanciraju od politike koja već predugo koristi vaš glas za vlastite interese", navodi se u saopštenju

4276 pregleda6 komentar(a)
Podgorica (ilustracija), Foto: Shutterstock

Udruženje podstanara Crne Gore - Moj dom pozvalo je građane da izgrade društvo koje će "istinski služiti svima nama, a ne samo političarima".

"Obećavati u 21. vijeku autobuse, kamione, avione, pričati o kolektorima, pravdi i poštenju, i sada se iznenada sjetiti ranjivih kategorija građana, škola, vrtića i parkova – sve to nije ništa drugo nego prazna retorika. Ista obećanja, reciklirana iz izbora u izbore, svjedoče o političkoj bezidejnosti, o komediji koja vrijeđa zdrav razum svih nas. Pozivati građane da vas podrže po ko zna koji put na temelju ovih istih, starih obećanja od strane istih starih aktera pokazuje nepoštovanje prema našoj zajedničkoj budućnosti", navodi se u saopštenju.

Kazali su da "političke manipulacije i prazna obećanja" ne donose promjene, već "samo dublju frustraciju".

"I jedino je to sto vam ovakvi političari mogu pružiti i hoće. Zato pozivamo sve građane, a posebno podstanare i one najranjivije, da se distanciraju od politike koja već predugo koristi vaš glas za vlastite interese. Vaš aktivizam, ako se temelji na podržavanju ovakvih politika, samo daje legitimitet onima kojima je do građana stalo onoliko koliko traje predizborna kampanja. Svjedočili smo tome mnogo puta do sada. Zar zaista želimo opet prolaziti kroz isti ciklus obmana, dok cijena naše građanske naivnosti postaje sve veća i veća? Vrijeme je da pokažemo zrelu građansku svijest, da ne nasjedamo na stare trikove i da zajedno izgradimo društvo koje će istinski služiti svima nama, a ne samo političarima", navodi se u saopštenju.