Uspješan završetak kampanje “Svi ukusi Italije, Buonissimo”

Povećana prodaja i proširena ponuda italijanskih proizvoda u Aroma, City i Conto marketima

9584 pregleda0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina

Ovogodišnja kampanja „Svi ukusi Italije, buonissimo“, kao rezultat saradnje između kompanije Domaća Trgovina, Italijanske agencije za spoljnu trgovinu (ICE) i Ambasade Italije uspješno se završava danas. Cilj kampanje je kao i prethodne godine bila promocija autentičnih italijanskih proizvoda u Aroma, City i Conto marketima, ali i plasiranje novih proizvoda u ponudu.

Prilikom kampanje organizovano je 52 promocije u 14 maloprodajnih objekata Domaće trgovine, prilikom čega su potrošači imali prilike da probaju autentične Italijanske proizvode i uvjere se u njihov kvalitet. Mnogi Italijanski proizvodi tokom trajanja kampanje bili su nuđeni po posebnim promotivnim cijenama, a na policama su bili obilježeni posebnim oznakama i sloganom kampanje. Poseban fokus bio je na proizvodima koji su simboli italijanske kuhinje, poput ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sireva, tjestenina, vina i slatkiša. Ovi proizvodi nisu samo predstavljeni kao prehrambeni artikli, već kao dio bogate italijanske tradicije i načina života, što je dodatno privuklo pažnju kupaca.

Kampanja „Svi ukusi Italije, buonissimo“ imala je širok odjek među potrošačima, koji su prepoznali kvalitet i autentičnost proizvoda iz Italije. Osim promotivnih događaja i degustacija, tokom trajanja kampanje, Domaća Trgovina je koristila različite marketinške kanale kako bi približila italijansku kulturu potrošačima, uključujući reklamne materijale, društvene mreže i specijalne promotivne akcije u marketima.

Tokom trajanja kampanje organizovana je i gala večera koja je održana 24. juna u hotelu Residence, u saradnji sa HEC- Fakultet za internacionalni menadžment u turizmu i hotelijerstvu Miločer. Tokom ove večere, gosti su imali priliku da uživaju u izvanrednim italijanskim jelima pripremljenim od proizvoda dostupnih u Aroma, City i Conto marketima. Degustacijom ovih specijaliteta, donijeli smo duh Italije u Crnu Goru, uživajući u vrhunskim gastronomskim specijalitetima i visokokvalitetnim italijanskim vinima.

Kampanja je takođe imala pozitivan efekat na podizanje svijesti o brendu Domaće Trgovine kao lanca koji se trudi da ponudi kvalitetne međunarodne proizvode i obogati lokalnu ponudu. Zajedno sa svojim partnerima, Domaća Trgovina je radila na proširenju asortimana italijanskih proizvoda i omogućila potrošačima da redovno uživaju u delikatesima koji su ranije možda bili manje dostupni.

Kao rezultat ovogodišnje kampanje, do sada, Domaća trgovina je povećala svoju prodaju italijanskih proizvoda za 23%, a svoju ponudu je obogatila sa još 17 novih italijanskih proizvođača čime se ova kampanja ocjenjuje kao veoma uspješna. Ovo partnerstvo sa Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu i Ambasadom Italije dodatno je ojačalo ekonomske veze između Italije i Crne Gore, podstičući ne samo trgovinsku razmjenu, već i kulturnu povezanost između dvije zemlje. Kampanja je bila prilika da se crnogorski potrošači bolje upoznaju sa italijanskom kulturom, dok su istovremeno italijanski proizvođači dobili bolji pristup crnogorskom tržištu.