Stevović: Jedan od prioriteta otvaranje Dnevnog kulturnog centra za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma

"Osnivanje ovog centra smatramo obavezom Glavnog grada i države, jer želimo jednaka prava za svu djecu. Glavni grad ih mora aktivno uključiti u sve kulturne aktivnosti koje im može pružiti i obezbijediti im uslove da pokažu svoje umijeće i kreativnost"

3959 pregleda1 komentar(a)
Foto: Screenshot

Kandidatkinja za odbornicu na lokalnim izborima u Podgorici ispred Podgoričke liste Irena Stevović kazala je da broj djece sa razvojnim deficitom iz spektra autizma primjetno raste i da se mora inicirati potpunu vidljivost ove ranjive grupe u kulturi.

"Smatramo neprihvatljivim da Podgorica nema nijedan dnevni centar za djecu iz spektra autizma i da Glavni grad nije poklonio jednaku pažnju potrebama i pravima sve djece. Osnivanje ovog centra smatramo obavezom Glavnog grada i države, jer želimo jednaka prava za svu djecu. Glavni grad ih mora aktivno uključiti u sve kulturne aktivnosti koje im može pružiti i obezbijediti im uslove da pokažu svoje umijeće i kreativnost. Naš primarni cilj je da ih usmjerimo na sfere koje ih interesuju, u kojima mogu da dostignu svoj maksimum i da se ostvare. U centru će biti posvećena pažnja i roditeljima djece iz spektra autizma", kazala je Stevović.

Dodaje da će jedan od prioriteta Podgoričke liste biti otvaranje prvog Dnevnog kulturnog centra za djecu sa razvojnim deficitom iz spektra autizma.