Kovač: Ne možemo dozvoliti da se parkovi i zelene površine žrtvuju zarad neplanske gradnje

“Misija nam je jasna: da sačuvamo Podgoricu za buduće generacije, gdje će porodice biti prioritet, a grad ostati zelen, zdrav i siguran", poručuje Kovač

6755 pregleda18 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed

Marko Kovač, kandidat za odbornika liste “Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed – za Podgoricu i porodicu”, kazao je da se ne može dozvoliti da se parkovi i zelene površine žrtvuju zarad neplanske gradnje.

"Dok smo odrastali, parkovi i igrališta su bili naši prostori slobode, igre i srećnih trenutaka. Danas, nažalost, svjedočimo pokušajima da se ti prostori unište i pretvore u kolektivne spavaonice bez ikakvih dodatnih sadrzaja. Ne možemo dozvoliti da se parkovi i zelene površine žrtvuju zarad neplanske gradnje”, saopštio je on.

Kaže da su zelene površine ključne za zdravlje i kvalitet života.

“Ne damo da nam kradu parkove i igrališta za najmlađe! Vizija našeg pokreta je grad u kojem će djeca imati prostor za igru i zdrav razvoj, baš kao što smo i mi imali priliku da odrastamo u takvom okruženju. Zelene površine su ključne za zdravlje i kvalitet života, i ne smijemo ih izgubiti”, dodaje.

Kovač, bivši ministar pravde, navodi i da je za vrijeme njegovog mandata "pokrenuta najjača borba protiv organizovanog kriminala i korupcije" i kaže da je vrijeme da se "urede stvari na gradskom nivou".

"Osjećao sam obavezu da podržim mlade ljude sa liste 'Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu', jer je to jedini program koji se bavi konkretnim problemima nas stanovnika glavnog grada. Naša kampanja je pozitivna i usmjerena na rješavanje problema svih nas, i ne bavi se napadima na druge", kazao je Kovač.

“Misija nam je jasna: da sačuvamo Podgoricu za buduće generacije, gdje će porodice biti prioritet, a grad ostati zelen, zdrav i siguran. Zalažemo se za grad koji pripada nama i našoj djeci i spremni smo da se borimo za tu viziju”, zaključuje se u saopštenju.