Sin Čestera Beningtona osudio angažovanje nove pjevačice Linkin Parka, pa dobio prijetnje smrću

Armstrong se našla na meti kritika zbog svoje podrške Deniju Mastersonu, njenom nekadašnjem prijatelju, glumcu koji je osuđen za silovanje

3056 pregleda0 komentar(a)
Čester Benington, Foto: Shutterstock

Džejmi Benington, sin preminulog nekadašnjeg frontmena Linkin Parka Čestera Beningtona kritikovao je bend zbog odluke da njegovog oca zamjeni pjevačica Emili Armstrong. U objavi na Instagramu, Džejmi je saopštio da je jedan od osnivača benda Majk Šinoda "tiho izbrisao život i naslijeđe mog oca u realnom vremenu" tako što je prošle sedmice predstavio novi sastav Linkin Parka.

Šinoda je rekao da zna da će mnogima trebati vremena da prihvate promjenu, te da mu je"potpuno u redu ako ljudi još nisu spremni na to, dokle god se odnose sa poštovanjem. Džejmi Benington se takođe osvrnuo na optužbe vezane za povezanost Armstrong sa sajentologijom i njenu navodnu podršku glumcu Deniju Mastersonu tokom njegovog suđenja za silovanje 2020. godine.

Armstrong je ranije objavila saopštenje u kojem se distancira od glumca, rekavši da nije razgovarala s njim od preliminarnog ročišta na kojem su otkriveni "nezamislivi detalji" njegovih zločina. Kasnije je glumac proglašen krivim.

Na Instagramu, Džejmi Benington je saopštio da fanovi "teško prihvataju" njeno angažovanje. Rekao je da bend "nije uspio da odgovori na zabrinutost svoje raznolike baze fanova" nakon što su se pojavile optužbe, te da su "izdali povjerenje" svojih fanova.

U dugom nizu video objava, Benington je takođe optužio Šinodu da ga je blokirao na društvenim mrežama i rekao da ga bend nije obavijestio o njihovom ponovnom okupljanju.

"Nisu mi se obratili sa ovom objavom, nisu me pitali kako se osjećam, nisu mi ponudili kartu", rekao je.

Armstrong je svoj prvi nastup uživo sa Linkin Parkom imala je u četvrtak, zajedno sa novim bubnjarom Kolinom Britenom. Koncert je održan u isto vrijeme kad je objavljena vijest da bend sprema novi album, prvi od smrti Beningtona koji je počinio samoubistvo 2017. godine, kao i svjetsku turneju.

Međutim, gotovo odmah, Armstrong se našla na meti kritika zbog svoje podrške Mastersonu. Glumac, najpoznatiji po ulozi u seriji "Vesele sedamdesete", prošlog septembra je osuđen na 30 godina zatvora nakon što je proglašen krivim po dvije optužbe za silovanje.

Linkin Park nije komentarisao optužbe, što je Džejmi Benington okarakterisao kao nepoštovanje.

Benington se kasnije požalio da je dobio brojne poruke ljutitih fanova Linkin Parka, među kojima su bile i prijetnje smrću.

"Komentarišete moje objave i lajvstrimove govoreći mi da se ubijem, da sam užasan, da me moj otac ne bi cijenio. O čemu pričate? Baš vas je bilo briga kad je umro. Da vas je briga, razumjeli biste šta je problem i zašto je sve ovo pogrešno", poručio je on putem društvenih mreža.

Sin preminulog pjevača kasnije je saopštio da će ići sa svojom partnerkom na predstojeći koncert Linkin Parka, iako nije dobio poziv benda, te zamolio fanove da ga tamo ne maltretiraju.