NTO: Šest prestižnih medija u sedam članaka preporučili Crnu Goru kao destinaciju za odmor i aktivni turizam

"Kao rezultat studijskih posjeta i marketinške kampanje koje je realizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na tržištu Velike Britanije, brojna čitalačka publika širom ostrva imala je priliku da se informiše o mnogim mogućnostima koje turistima pruža Crna Gora", kazali su iz NTO-a.

2397 pregleda2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom avgusta sedam članaka u šest prestižnih medija preporučilo je Crnu Goru kao destinaciju kako za odmor na najljepšim plažama na kojima mogu uživati čak do kraja oktobra, tako i za aktivni turizam i avanture u netaknutoj prirodi, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

"Kao rezultat studijskih posjeta i marketinške kampanje koje je realizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na tržištu Velike Britanije, brojna čitalačka publika širom ostrva imala je priliku da se informiše o mnogim mogućnostima koje turistima pruža Crna Gora", kazali su iz NTO-a.

Tako je, kako navode, u okviru “The Scotsman Magazine” u tekstu između ostalog opisana poboljšana avio dostupnost između Tivta i nekoliko gradova u Velikoj Britaniji. Čuveni magazine koji ima tiraž 191,000 prodatih primjeraka, uz odlične ilustracije, ponudio je svojim čitaocima detaljne informacije o Bokokotorskom zalivu. "Crna Gora, sa svojim prekrasnim zalivima i veličanstvenim planinama, dragulj je Jadrana", napisao je autor članka “Kotor i mnogo toga još”, novinar Nil Geragti.

Magazin “The Times”, sa tiražom štampanog izdanja od 365,880 i tiražom online izdanja od čak 3,024,012 pregleda, Crnu Goru je svrstao u “jednu od 24 top destinacije za odmor nakon ljetnjeg špica”, saopštili su iz NTO-a. Osim mnogo sunčanih dana i dobre klime, autorka Lusi Takrej osvrnula se i na brojne mogućnosti za različite aktivnosti, od kajakinga, raftinga, preko planinarenja do obilaska nacionalnih parkova.

U članku na pet strana u okviru “National Geographic Traveller” magazina, čitaoci su se mogli upoznati sa Kotorom i njegovom okolinom. Ovaj prestižni medij sa tiražom od 163,797 primjeraka, odabrao je za svoje čitaoce pet najboljih plaža u Boki i predložio im tri avanturističke aktivnosti tokom boravka u destinaciji, a prije obilaska Gospe od Škrpjela i vožnje žičarom od Kotora do Lovćena, dodaju iz NTO-a.

Platforma “Love Exploring”, sa dnevnim tiražom od 216,200 pregleda, objavila je čak dva članka u kojima se pominje Crna Gora. U okviru opsežnog istraživanja, autorka Saša Vud preporučuje obaveznu posjetu Kotoru, u članku na temu “Najljepši mali gradovi u svakoj zemlji Evrope”. Novinarka Loren Džarvis, navode iz NTO-a, e pisala o “Najljepšim mostovima u svakoj evropskoj zemlji” i sa čitaocima podijelila svoje oduševljenje mostom na Đurđevića Tari.

Popularnost magazina “Independent” je nesporna, a može se opisati i tiražom od 14,220,000 pregleda, kažu iz NTO-a. Onlajn izdanje za Veliku Britaniju čuvenog magazina, takođe je ponudilo tekst sa preporukom posjete Crnoj Gori. Ispod naslova “Sedam zemalja za koje možda niste znali da imaju sjajne plaže”, opisuju plaže duž Budvanske rivijere i dijele savjete za najbolje vrijeme dolaska. U podnaslovu poručuju: “Tražite skriveni dragulj na moru? Kamila Foster predlaže destinacije koje možda niste do sad razmatrali”, šaljući snažnju poruku da je ovo destinacija na kojoj se može naći i avantura i potrebni mir.

Spisak zaokružuje luksuzna onlajn platforma sa čitanošću od 124,530, “SheerLuxe”, koja je svrstala Crnu Goru u destinacije koje morate upisati u vaše planove za putovanja. U tekstu “Četiri razloga da upišete Crnu Goru na vašu listu za putovanja” detaljno su opisali Budvu, Kotor, Ulcinj i Skadarsko jezero i Durmitor, uz živopisne fotografije i detalje o odličnoj avio dostupnosti, naveli su iz NTO-a.