"Za budućnost Podgorice": Sređeni putevi su suština našeg rada u proteklih godinu dana

"Dokazali smo da može da se radi u interesu svih građana Podgorice", navodi se u saopštenju

3095 pregleda8 komentar(a)
Foto: Za budućnost Podgorice - grad svih nas

Koalicija "Za budućnost Podgorice - grad svih nas" saopštila je su dokazali da se može raditi u interesu svih građana glavnog grada i da su sređeni putevi suština njihovog rada u proteklih godinu dana.

"Ulice su lice grada. Za vrijeme vladavine Demokratske partije socijalista, lice glavnog grada nije njegovano u skladu sa njegovom ljepotom i potrebama. Ulice u Podgorici asfaltirane su namjenski, zahtjevima i potrebama biračkog tijela opozicionog DPS-a. Selektivnost u realizaciji projekata koštala je građane najvećeg crnogorskog grada loše putne infrastrukture. Ceste u centru Podgorice, kada su rađene, bile su istrošene zahvaljujući kvalitetu izvođenja radova, a asfalt u prigradskim naseljima bio je misaona imenica za mještane tih ulica, što je uticalo na odlazak stanovništva iz tih djelova grada. Ostvarili smo obećanje dato građanima Podgorice. Vaše povjerenje je naša odgovornost i cilj nam je da svi jasno vidite rezultat", navodi se u saopštenju.

Rezultat, kako su kazali, isporučuje direktor gradskog preduzeća „Putevi“ Radoš Zečević, te poručili da nisu tu da obećavaju, nego da rade i da svi vide rezultate tog rada.

„Svaki asfaltirani metar, znak je da nas građani vode. Mi slušamo i radimo. Upravo ovakav pristup nam je omogućio da učinimo vidljive promjene u svakom dijelu grada“, kazao je Zečević.

Za godinu dana je, dodaje se u saopštenju, "urađeno više nego za puni mandat DPS gradske vlasti, a ta vlast trajala je predugo". Zato su i, kako kažu, "posljedice loše saobraćajne infrastrukture harale crnogorskim ulicama."

"Asfaltirali smo 56 km puteva, što u strogom centru Podgorice, što u prigradskim naseljima. Podgorica je dobila obrise glavnog grada, a zadovoljstvo među njenim stanovnicima je vidljivo na svakom koraku", piše u soapštenju.

Rekli su da podaci govore sami za sebe.

„Useptembru ove godine već je utrošen godišnji budžet namijenjen za realizaciju infrastrukturnih projekata. Ovo pokazuje da se i kako se radilo u prethodnih godinu dana“, navodi Zečević.

Koalicija "Za budućnost Podgorice" poručuje i da ulice govore o njihovim rezultatima. "Sređeni putevi su suština našeg rada u proteklih godinu dana. Nismo selektivno birali koje ulice ćemo popraviti, nismo trgovali potrebama građana. Mi smo vaše potrebe slušali i vidjeli, jer to su potrebe svih nas."

Dokazali su, kažu, da se može raditi u interesu svih građana Podgorice, bez izuzetka, "samo ako su na mjestima odlučivanja ljudi sa znanjem, odgovornošću, vizijom i željom da se rezultati vide u svakom dijelu grada".

"Mi radimo za građane, za bolju, sigurniju i uređenu Podgoricu. Za razliku od naše vizije, bivši režim je neodgovorno i nezajažljivo rovario i po ulicama i po standardu građana. Transparentnost u djelima je vodilja naše uprave. Sa nama su čista posla i ne skrivamo se iza praznih obećanja. Naš rad govori za nas, i građani to prepoznaju. DPS je birao selektivnost, mi biramo čist grad za sve nas", zaključuje se u saopštenju.