Kordić: Turistima iz Japana bi trebalo ponuditi cjelokupan paket obilaska zemalja Zapadnog Balkana

Ministarka turizma je na sastanku sa japanskim ambasadorom Akirom Imamurom, rekla da je važno nastaviti saradnju na projektima koji će dodatno ojačati prijateljstvo između Crne Gore i Japana i otvoriti nove mogućnosti u oblasti turizma

2193 pregleda3 komentar(a)
Kordić i Imamura, Foto: Ministarstvo turizma

Crna Gora ima šta da pokaže, a turistima iz Japana bi, kroz regionalnu saradnju, trebalo ponuditi cjelokupan paket obilaska zemalja Zapadnog Balkana, saopštila je ministar turizma Simonida Kordić.

Ona je, na sastanku sa japanskim ambasadorom Akirom Imamurom, rekla da je važno nastaviti saradnju na projektima koji će dodatno ojačati prijateljstvo između Crne Gore i Japana i otvoriti nove mogućnosti u oblasti turizma.

Imamura je kazao da je turizam ključ za uspjeh Crne Gore, a da Japan želi da podrži razvoj turističke industrije i rad Ministarstva turizma.

„Radujemo se daljem unapređenju odnosa“, rekao je Imamura.

foto: Ministarstvo turizma

Sagovornici su na sastanku saopštili da su zadovoljni izuzetnim prijateljskim odnosima koje Crna Gora i Japan tradicionalno njeguju.

Oni su razgovarali i o povećanju broja turista i investicija iz Japana, ali i o razmjeni iskustava turističkih radnika, te potencijalnom potpisivanju dokumenta o saradnji.

Imamura je dodao da Japan snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, te da odnosi dvije države idu uzlaznom putanjom.

Značajan dio razgovora bio je posvećen predstojećoj službenoj posjeti Kordić Japanu i planiranim aktivnostima u vezi sa unapređenjem saradnje sa JATA, JICA i predstavnicima resornog Ministarstva koje se bavi poslovima turizma.