Mugoša: Evropski savez će budžet Podgorice za razvoj poljoprivrede povećati na jedan odsto

"U narednom periodu mi ćemo subvencije za mlijeko povećati na 12 centi, jer proizvodnja mlijeka u glavnom gradu je značajna, a podrška Glavnog grada minimalna", istakao je Budimir Mugoša, kandidat za odbornika na listi "Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer"

5013 pregleda9 komentar(a)
Budimir Mugoša, Foto: Evropski savez

Evropski savez će povećati budžet Podgorice za razvoj poljoprivrede na jedan odsto, saopštio je tokom posjete pijaci Gintaš, Budimir Mugoša, kandidat za odbornika na listi "Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer".

"Prethodna vlast značajno je podigla cijene usluga i na taj način opteretila poslovanje ljudi koji rade na pijaci na Gintašu i svih poljoprivrednika. Evropski savez će povećati budžet glavnog grada za razvoj poljoprivrede i sramnih prethodnih 0,2 odsto budžeta od svega 250 hiljada eura da povećamo na jedan odsto, što će biti milion i 300 hiljada eura. Vi znate da je 2021. godine subvencija za proizvedeno mlijeko u Podgorici bila deset centi, a ova vlast je spustila na osam centi. U narednom periodu mi ćemo subvencije za mlijeko povećati na 12 centi, jer proizvodnja mlijeka u glavnom gradu je značajna, a podrška Glavnog grada minimalna", istakao je Mugoša.

U saopštenju Evropskog saveza se navodi da je Mugoša poručio i da će uraditi sve da uslovi na pijacama budu što bolji, kako bismo imali kvalitetnu i zdravstveno bezbjednu hranu.

"Sad je aktuelna priča o kju groznici, da li mislite da se zdrava, kvalitetna i bezbjedna hrana može proizvesti u uslovima koji nijesu adekvatni. U narednom periodu, kada budemo dio vlasti, učinićemo sve da poljoprivrednicima bude što bolje i da uslovi prodaje budu što humaniji", poručio je Mugoša.

U saopštenju se navodi da je i kandidat za gradonačelnika i nosilac liste "Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer", Boris Mugoša sa kandidatkinjama i kandidatima sa liste obišao pijacu na Gintašu, "gdje su sa građanima razgovarali o planovima za razvoj poljoprivrede nakon što Evropski savez bude okosnica buduće vlasti i o mnogim drugim izazovima s kojima se suočavaju građani u ovom dijelu Podgorice".

FOTO: Evropski savez
FOTO: Evropski savez
FOTO: Evropski savez
FOTO: Evropski savez