Dubi je igračina: Povreda je prošlost, kapiten Crne Gore debitovao za Saragosu

"Dubljević je 'hugadoraco' (španska riječ za igračinu), siguran sam da će se odlično snaći u Saragosi", poručio je Đoan Sastre, nekadašnji saigrač našeg centra u Valensiji, ali i bivši košarkaš Saragose

11704 pregleda7 komentar(a)
Dubljević u dresu novog kluba, Foto: Casademont Zaragoza/X

Legenda Valensije je odavno, a sada želi da veliku priču piše i nešto sjevernije u Španiji... Povreda je prošlost, Bojan Dubljević je debitovao za Saragosu na Memorijalu "Johe Luis Abos" - čini se u idealnom trenutku, na desetak dana pred start sezone.

Klub iz Aragona za trofej na prijateljskom turniru u svom gradu savladao je Baskoniju (89:83), a meč u areni "Princa Filipa" bio je prvi za kapitena Crne Gore još od marta kada je u dresu Zenita povrijedio Ahilovu tetivu.

Dubi je protiv ekipe koju od ove sezone, umjesto našeg Duška Ivanovića, predvodi Pablo Laso igrao 16 minuta, ubacio je sedam poena i imao isto toliko skokova.

"Dubljević je 'hugadoraco' (španska riječ za igračinu), siguran sam da će se odlično snaći u Saragosi", poručio je Đoan Sastre, nekadašnji saigrač našeg centra u Valensiji, ali i bivši košarkaš Saragose.

Istu riječ da opiše našeg košarkaša iskoristio je i njegov kapiten u novom klubu Santi Justa.

"Igračina, vrhunski evropski košarkaš kojeg imamo u Saragosi - mnogo će nam pomoći ove sezone", naglasio je Justa.

Dubljević se u Španiju, gdje 11 godina nosio dres Valesnije, vratio nakon jedne sezone u Zenitu.

Za klub iz Sank Peterburga prosječno je bilježio devet poena, 4,8 skokova i 1,4 asistencije, ali je zbog pomenute povrede propustio veći dio drugog dijela sezone, kao i olimpijske kvalifikacije sa Crnom Gorom.

Vijesti sa Pirineja svakako će obradovati i navijače naše reprezentacije i selektora Boška Radovića pred novembar i nastavak kvalifikacija za Eurobasket.

Novu sezonu Endesa lige Saragosa i on otvoriće 29. septembra protiv Ljeide, a klub iz Aragona igraće i Fiba Evrokup.