Zlatičanin: Želimo pomoći građanima u njihovoj borbi da postanu roditelji

"Trenutno, Fond za zdravstveno osiguranje pokriva četiri pokušaja asistirane trudnoće i vantjelesne oplodnje za prvo dijete, tri za drugo i dva za treće. Naš plan je da grad učestvuje u još jednom dodatnom pokušaju nakon što mogućnosti koje pokriva fond budu iscrpljene", navode iz Pokreta Naprijed

4024 pregleda5 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed

Filip Zlatičanin, kandidat za odbornika liste "Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed - Za Podgoricu i porodicu", kazao je da "Za Podgoricu i porodicu” nije samo slogan, već "vizija i posvećenost stvaranju uslova za bolji i sigurniji život svih nas".

"U današnje vrijeme sve češće se susrećemo sa izazovima mladih bračnih parova, posebno kada je u pitanju njihova borba da postanu roditelji. Osim što smo predložili konkretne mjere za rješavanje stambenih problema ovih porodica, naša ideja je da budemo uz njih u najvažnijoj životnoj borbi – borbi za proširenje porodice”, saopštio je on.

Fond za zdravstveno osiguranje, ukazuje Zlatičanin, trenutno pokriva četiri pokušaja asistirane trudnoće i vantjelesne oplodnje za prvo dijete, tri za drugo i dva za treće.

"Naš plan je da grad učestvuje u još jednom dodatnom pokušaju nakon što mogućnosti koje pokriva fond budu iscrpljene", kazao je on.

Rekao je da time žele pomoći sugrađanima "u nastavku njihove borbe za roditeljstvo i pružiti im podršku na svakom koraku ka proširenju porodice".

“'Za Podgoricu i porodicu' znači da smo uz naše građane, uvijek, kako u svakodnevnim izazovima, tako i u najvažnijim trenucima njihovih života. Samo zajedno možemo krenuti NAPRIJED i živjeti u gradu u kojem će svaka porodica biti ponosna i podržana", zaključio je Zlatičanin.