Šćepanović: Ulaganje u djecu prioritetni zadatak nove gradske uprave u Podgorici

Izgradnja dva nova paviljona i trećeg objekta „Veruša“ omogućiće "komforniji i kvalitetniji boravak djece", rekla je kandidatkinja liste "Jakov Milatović - za bolju Podgoricu" za odbornicu

1775 pregleda2 komentar(a)
Foto: Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu

Kandidatkinja za odbornicu liste "Jakov Milatović - za bolju Podgoricu", Maja Šćepanović poručila je da je ulaganje u djecu prioritetni zadatak nove gradske uprave.

Ona je saopštila da je važno obnoviti dječje odmaralište Veruša, mjesto na kojem su "generacije mališana decenijama stvarale nezaboravne uspomene kroz igru, sport i smijeh".

„Činjenica da smo dozvolili da odmaralište ostane zapušteno toliko dugo, jasno govori o pogrešnim prioritetima. Mi smo prepoznali potrebu za modernizacijom i izgradnjom novih paviljona, jer su stari, neuslovni objekti, porušeni tokom ljeta“, rekla je Šćepanović.

U planu je, kako se navodi, izgradnja dva nova paviljona sa 60 trokrevetnih soba, kao i trećeg objekta „Veruša“ sa 48 ležajeva, "što će omogućiti komforniji i kvalitetniji boravak djece." Ovaj projekat je, kako se dodaje, već u fazi realizacije, "a cilj je da djeca već sljedećeg ljeta ponovo uživaju u novom odmaralištu".

„Na samo 40 km od centra Glavnog grada, uz odličnu povezanost sa autoputem, gradićemo mjesto gdje će najmlađi stvarati najljepša sjećanja, jer investicija u djecu je prioritetni zadatak nove gradske uprave“, zaključila je Šćepanović, pozivajući građane da "pažljivo biraju" kome će ukazati povjerenje.