Bejl: Vels je bio odličan protiv Crne Gore i Turske, Belami savršen za selektora

Legendarnog velškog fudbalera oduševljava strast sa kojom njegov nekadašnji saigrač predvodi "zmajeve"

4401 pregleda1 komentar(a)
Hari Vilson je sjajnim golom u Nikšiću odveo Vels do pobjede, Foto: Reuters

Remi bez golova sa Turskom u Kardifu, pa pobjeda nad Crnom Gorom (2:1) u kišovitom Nikšiću - era Krega Belamija na klupi Velsa rezultatski je krenula odlično.

Do trijumfa protiv naše selekcije "zmajevi" su stigli zahvaljujući golovima koje su postigli tokom prva dva i po minuta utakmice, do kraja su se uglavnom branili i preživjeli mnogo šansi "sokola"...

Sve je to za jednog od najvećih velških fudbalera svih vremena Gereta Bejla u drugom planu - za bivšeg majstora Real Madrida i Totenhema otvaranje Lige nacija bilo je perfektno.

"Gledao sam obje utakmice i mislim je ovo bio sjajan početak - bile su to odlične predstave Velsa", rekao je Bejl, a prenosi BBC.

Najveće zasluge pripisuje svom nekadašnjem saigraču u reprezentaciji, a danas selektoru Velsa.

"Dobro poznajem Belamija iz vremena kada smo igrali zajedno i znam sa koliko strasti pristupa fudbalu - već se vidi kako je taj entuzijazam prenio i na ekipu", naglasio je legendarni fudbaler koji je prošle godine završio karijeru.

Bejl se okrenuo meču Velsa sa Crnom Gorom.

"Bilo je važno za Krega da dođe do prve pobjede protiv Crne Gore - budućnost zaista izgleda dobro, a Belami se čini se kao sjajan menadžer", istakao je Bejl.

Objasnio i zbog čega vjeruje u budućnost Velsa.

"Belami u svakom trenutku ohrabruje igrače, ima mladu ekipu i pretpostavljam da će kampanju u Ligi nacija iskoristiti da učvrsti autoritet kako bi momke pripremio za sljedeće kvalifikacije", zaključio je Bejl.

Čovjek koji je sa Realom osvojio pet pehara Lige šampiona za Vels je odigrao 111 utakmica, a postigao je 41 gol - sa "zmajevima" je igrao na dva evropska prvenstva (2016. i 2020).