Alison o novom formatu LŠ: Ponekad niko ne pita igrače šta misle o svemu

Golman Liverpula je rekao da igrači "nisu glupi" i da razumiju da publika želi više utakmica, ali je trebalo da sva udruženja, klubovi i fudbaleri sjednu zajedno, dogovore se i saslušaju i stav igrača

4443 pregleda4 komentar(a)
Foto: Reuters

Uoči večerašnjeg početka utakmica Lige šampiona u novom formatu, golman Liverpula Alison Beker je izrazio žaljenje što nije traženo mišljenje fudbalera u vezi povećanog broja utakmica.

Veći broj utakmica koje najbolji igrači moraju da odigraju svake godine, direktno dovodi do većeg broja teških povreda, jer fudbaleri nemaju dovoljno vremena da se oporave od velikih napora u važnim mečevima. "Ponekad niko ne pita igrače šta misle o dodatnom broju utakmica. Možda se naše mišljenje ne računa, ali svi znaju šta mislimo o tome da imamo još utakmica. Svima je dosta", rekao je golman na konferenciji za novinare prije meča protiv Milana koji se igra večeras od 21.00.

U novom formatu Lige šampiona, u kojoj su ukinute grupe u korist jedinstvenog ligaškog prvog dela takmičenja, svaki fudbalski klub će odigrati najmanje osam mečeva, a ne šest kao ranije. Prema novim pravilima, 36 klubova učestvuje u Ligi šampiona umjesto 32.

Alison je rekao da igrači "nisu glupi" i da razumiju da publika želi više utakmica, ali je trebalo da sva udruženja, klubovi i fudbaleri sjednu zajedno, dogovore se i saslušaju i stav igrača.