Književno-likovno veče Nedeljka Simanića u Kotoru

Zbirka priča “Delfini ne postoje” i izložba slika “Neobavezno” biće upriličeni u četvrtak

1994 pregleda0 komentar(a)
"Delfini ne postoje", Foto: privatna arhiva

Knjiga “Delfini ne postoje” akademskog slikara Nedeljka Simanića biće predstavljena u Kotoru, u Atrujumu Kulturnog centra “Nikola Đurković”, u četvrtak u 19 časova. Pored promocije zbirke priča, iste večeri će biti otvorena i izložba njegovih slika iz ciklusa “Neobavezno”.

Zbirka priča “Delfini ne postoje” Simanićeva je treća knjiga koju objavljuje izdavačka kuća “Ouroboros” iz Podgorice, a na promociji će, pored autora, govoriti i bibliotekarka Jasmina Bajo i urednica “Ouroborosa” Natalija Đaletić.

Objavljivanje knjige podržala je Opština Kotor kroz sufinansiranje projekata iz oblasti individualnog kulturnog stvaralaštva, kao i Opština Tivat kroz konkurs za sufinansiranje projekata za izdavačku djelatnost za 2024. godinu.

Izložba “Neobavezno” predstavlja ciklus slika koje ilustruju doživljaj jedinstvenog pejzaža Boke Kotorske, a biće otvorena nakon književnog dijela večeri, u Staklenoj galeriji Kulturnog centra.

Izložba je realizovana uz pomoć Opštine Kotor, sredstvima dodijeljenim po osnovu Odluke o sufinansiranju projekata iz oblasti likovnog stvaralaštva 2023. godine.